Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Frölunda-backen klev av blodig

Linus Johansson tacklade Chay Genoway blodig och backen fick kliva av mötet med Färjestad i den andra perioden – efteråt lämnade Roger Rönnberg rapport om kanadensarens tillstånd.
– Näsan verkar ha flyttat på sig rejält, säger tränaren.

I den andra perioden mellan Frölunda och Färjestad hämtade Frölunda-backen Chay Genoway pucken bakom eget mål när Färjestads Linus Johansson satte in en tackling. Genoway slog huvudet i sargen och fick ledas av isen blodig.

Efter en längre domarkonferens var det färdigspelat för Johansson som fick matchstraff efter situationen.

– Det är bådas ansvar. Vi hade en liknande tackling på Djurgårdens Olle Alsing på Hovet, man måste vara beredd. Jag vet inte varför Chay inte var det ... , säger Roger Rönnberg som menar att han tycker att Frölunda-backen själv hade ett ansvar för händelsen.

Samtidigt som han tillägger:

– Men jag tycker att den är svårbedömd.

Lagkapten Joel Lundqvist, som var snabbt framme efter att Genoway gått i däck, var inne på samma tema.

– Jag såg att det blödde kraftigt. Jag såg inte exakt vad som hände. Jag var ganska långt ifrån situationen. Han spelar iväg pucken och är inte riktigt beredd på tacklingen där ...

– Jag vet själv som fysisk spelare att det ibland uppstår sådana situationer. Och det är klart att man som puckförare har ett ansvar att skydda sig och sätta sig i en bra situation, men samtidigt kommer han med bra fart och trycker honom i ryggen ... det måste man ha med sig. Men jag vill inte döma någon eftersom jag inte har sett något.

Senare i samma period kom nästa matchstraff för Färjestad när Jesse Virtanen crosscheckade Pathrik Westerholm mot halsen.

Den tyckte däremot Roger Rönnberg inte att det fanns några tvivel om.

– Den första är mycket svårare att bedöma än den crosscheking med berått mod som görs rakt i ansiktet, säger tränaren.

Westerholm kunde dock spela vidare och när det gäller Genoway pekar den första prognosen på att det inte rör sig om någon hjärnskakning.

– Men jag tror att näsan hade flyttat på sig rätt rejält. Så han fick åka upp till sjukhuset och sätta näsan på plats och fixa något ögonbryn också. Så några stygn i ansiktet och få rätta till näsan, sedan hoppas jag inte att det ska vara något mer, säger Rönnberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.