Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Den här tacklingen fick Frölundas Anders Grönlund matchstraff för.  Bild: MAXIM THORE
Den här tacklingen fick Frölundas Anders Grönlund matchstraff för. Bild: MAXIM THORE

Frölunda-backen avstängd för armbågstackling

Frölunda får klara sig utan Anders Grönlund i två matcher. 31-åringen fälls av disciplinnämnden för sin tackling mot Brynäs Linus Ölund och stängs nu av till den 2 december.

Lördagen var tung för Frölunda, som efter en godkänd första period föll igenom fullständigt de sista 20 minuterna mot Brynäs. Fyra insläppta mål betydde totalt 1–7 mot ett av seriens formsvagaste lag.

– Det är ingenting som håller tillräcklig nivå. Ingen del av spelet. Det är väldigt svårt för mig att förstå varför vi agerar så stressigt. Vi ska utvärdera den här insatsen väldigt självkritiskt, sa Roger Rönnberg efter matchen.

LÄS MER: Frölunda kollapsade mot bottenlaget: ”Ingenting håller nivå”

En del i förlusten hade det matchstraff som Anders Grönlund drog på sig med dryga kvarten kvar av matchen. Backen satte upp en armbåge i ansiktet på Linus Ölund och fick lämna isen omedelbart. I boxplay släppte sedan Frölunda in 1–6, vilket blev en definitiv spik i kistan.

Nu missar Grönlund alltså två ytterligare matcher. Det i ett Frölunda som redan saknar flera spelare på grund av skador. På söndagen meddelade disciplinnämnden att Grönlund fälls och stängs av till den 2 december.

Fakta: IFK Göteborg

Läget i laget: Har flera covid-sjuka spelare borta. Kristopher Da Graca, André Calisir och Christian Kouakou. August Erlingmark är dock frisk och tillgänglig.

Trolig startelva (4–4–2): Giannis Anestis – Emil Holm, Mattias Bjärsmyr, August Erlingmark, Alexander Jallow – Tobias Sana, Jakob Johansson, Alhassan Yusuf, Giorgi Kharaishvili – Pontus Wernbloom, Alexander Farnerud.

LÄS MER: Frölundas problem: Bottenlagen på bortaplan

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.