Frölunda bäst i Sverige: "Vi är enormt stolta"

Frölunda Indians blev återigen bäst i Sverige i Movember-kampen. Klubben samlade in 374 551 kronor.

ANNONS
|

De 14 klubbarna i SHL och ligans domare har totalt samlat in hela 1 120 333 kronor till Movember. Kampanjen mot prostatacancer där Frölunda ännu en gång blev bäst i Sverige.

De regerande mästarna samlade in 374 551 – vilket motsvarar cirka 33 procent av totalsumman.

– Vi är enormt stolta över att ta hem SHL Movember Challenge för andra året i rad. Det betyder mycket för oss att vi faktiskt kan göra skillnad tillsammans – lag, ledare, personal, fans, partners, vänner och familjer, säger Lisa Wadell, marknadsansvarig i Frölunda.

Frölunda har samlat in pengar genom att auktionera ut matchtröjor och även bilder där Frölunda-stjärnorna, Joel Lundqvist, Jonathan Sigalet, Sebastian Stålberg, Henrik Tömmernes och Nicklas Lasu fick agera skyltdockor i NK:s skyltfönster.

ANNONS

– Något man inte gör varje dag, sa Stålberg då.

LÄS ÄVEN: Här förvandlas Frölunda-spelarna till skyltdockor

Tvåa på listan eter Frölunda var Malmö med 105 918 kronor, trea blev Skellefteå med 90 337.

– Vi är glada över att få möjligheten att hjälpa fler män till längre och friskare liv. Det gläder oss att det är något som spritt sig i vår omgivning. Movember har blivit en naturlig del av hockeysäsongen för våra fans. Det är få förunnat att ha en sådan kraft omkring sig och kunna sluta upp tillsammans kring en god sak, säger Lisa Wadell.

ANNONS