Frölundas Christoffer Ehn avstängd efter matchstraffet

Christoffer Ehn fick matchstraff för en huvudtackling på Växjös Viktor Fasth. Nu kommer besked att Frölundaforwarden stängs av nästkommande match.

ANNONS
|

Frölunda kommer tvingas spela play in efter grundserien. Det står klart efter 2–3-förlusten mot Växjö Lakers igår.

– Det som fortfarande är bra är att det finns en stor tro på vårt lag i omklädningsrummet, sa Nicklas Lasu efter matchen.

Under matchen mer än halva matchen fick Frölunda dessutom klara sig utan Christoffer Ehn. Forwarden fick matchstraff efter att han skurit in framför Växjömålet och kört in i Viktor Fasths huvud.

LÄS MER:Bara ett långt slutspel kan rädda Frölundas helvetiska säsong

Målvakten blev liggandes en stund, men kunde fortsätta spela.

– Jag gör allt jag kan för att undvika det, men jag vet inte om deras målvakt tippar lite framåt. Så kändes det för mig. Det är tufft att sätta laget i den situationen med fem minuters utvisning. Det känns inget bra, förklarade Ehn efter matchen.

ANNONS

Ehn anmäls till disciplinnämnden

Nu straffas Christoffer Ehn ytterligare. Ishockeyförbundets disciplinnämnd har nu fattat beslut om att stänga av forwarden en match.

”Viktor Fasth kan och skall inte förvänta sig att bli pååkt i målgården”, skriver disciplinnämnden i sitt uttalande.

LÄS MER:Jan Muršak tror fortfarande Frölunda kan gå hela vägen

LÄS MER:Frölundas okände talang på väg till NHL – via succé på college

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS