180105 Sveriges Jacob Moverare vid en pressträff under JVM i ishockey den 5 januari 2018 i Buffalo.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87591
180105 Sveriges Jacob Moverare vid en pressträff under JVM i ishockey den 5 januari 2018 i Buffalo. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87591 Bild: JOEL MARKLUND

Frölunda värvar JVM-back

Frölunda förstärker laget. Backen Jacob Moverare lånas in från Los Angeles Kings i NHL resten av säsongen.
– Jag är riktigt taggad, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Det är en stor pjäs Frölunda tar in. 20-åringen med Östersunds IK som moderklubb väger 90 kilo och är 191 centimeter lång. Via Skellefteå och HV 71 hamnade han i Los Angeles Kings organisation. Därifrån lånar nu Frölunda Jacob Moverare.

– Frölunda är duktiga på att utveckla spelare och Los Angeles tyckte det här var en bra idé, säger han till klubbens hemsida.

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström var nöjd med det sena tillskottet.

– Vi har haft en dialog ett tag och när möjligheten dök upp agerade vi. Det är en spelare vi har följt och vill ha, säger han.

ANNONS

Säsongen 2015-16 gjorde Moverare fyra SHL-matcher för HV71, innan han lämnade för andra sidan Atlanten. Där har han de två senaste säsongerna spelat i juniorserien OHL och gjort flitigt med poäng från sin backposition.

20-åringen landar i Göteborg på onsdag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS