Frölunda vände och vann över Leksand

Frölunda ligger under mot Leksand i stort sett hela matchen. Men i sista perioden vänder laget – och vinner med 5–4.

|

Det ser så bra ut till en början i Lionshov i Skee. Frölunda har farten mot Leksand i premiärmatchen av Strömstad Hockey Classic … och det är bud på både det ena och det andra målet.

Motståndet för Dalarna tvingas till utvisning efter utvisning – men trots spel i fem mot tre vid två tillfällen så lyckas inte Frölunda spräcka Janne Juvonens nolla. Och då tar ändå Roger Rönnberg en timeout för att snacka ihop sig med spelarna.

– Man vet alltid här i träningsmatch att det kommer mycket utvisningar i början när det är lite höga klubbor och man hänger inte riktigt med i tanken. Så det var bara att vi skulle snacka ihop oss en extra input och ha koll på vad vi skulle göra. Vi hade ju två chanser i fem mot tre, men det är klart att vi vill ha utdelning i powerplay-spelet, analyserar vikarierande lagkaptenen Nicklas Lasu i tv-intervjun med sändande Expressen TV.

Joel Lundqvist vilas alltså inför mötet mot Färjestad på lördag, då även nye backen Stefan Elliott ska vara redo för spel.

I stället är det Leksand som sticker upp – och gör två mål på 16 sekunder.

Först nye slovaken Peter Cehlárik från Boston Bruins, därefter 18-årige junioren Emil Heineman.

– Det är klassiskt. Vi gör inte mål i PP – och så ringer det med en gång. Men det är kart att det blir lite misstag och de gör mål helt enkelt Vi har chanser vi också men vi kommer jobba vidare. Vi kommer fokusera på vårt presspel och vinna puckar. Vi har två perioder kvar på oss.

Kapten Nicklas Lasu igen:

–Det går fort där ute och det är inte så organiserat. Det kommer gubbar överallt, det är klart att resultatmässigt ser det inte så bra ut. Men jag tycker det finns tendenser som är väldigt bra i vårt spel och det är det vi kommer fokusera på vidare under matchen …

Och det blir än mer dramatiskt i andra. Leksands Marek Hrivik slår med klubban efter Mats Rosseli Olsen så att han inte får spela mer.

Men under fem minuter i numerärt överläge skapar Frölunda inte en enda vettig chans – och har bara ett mesigt skott från Patrik Carlsson.

I stället är det Linus Nässén som på egen hand ordnar reducering när han snor pucken. Men Leksand gör snabbt 3–1 genom Jon Knuts på ungefär samma sätt när nye backen Mattias Norlinder, bra fram till det här, tappar pucken.

– Jag tycker vi är lite slarviga idag, vi måste spela enklare där ute och spela över deras press. Vi har lite att prata om, säger Mattias Norlinder i Expressen TV.

Hur känns det, andra träningsmatchen?

– Jag tycker det känns bättre och bättre för varje minut, det är klart det är lite nytt nu med nytt lag och grejer, så det kommer väl ta en stund till.

I slutet av perioden följer Theodor Lennström med upp i anfallet – och får ett smörpass av hete Linus Nässén. Det betyder 3–2, med bara 18 sekunder kvar av perioden.

I tredje perioden höjer Frölunda tempot – och får snabbt in kvitteringen. Karl Henriksson spelar fram Joel Mustonen, som rakar in 3–3.

I spel fem mot tre skickar därefter Patrik Carlsson in ledningspucken för Frölunda. Han vallar in målet via en leksing.

Men Leksand ger inte upp, utan kvitterar därefter. Men Frölunda avgör i PP – när Simon Hjalmarsson får in pucken.