Frölunda starkast i griniga rivalmötet

För första gången under säsongen lockade Frölunda fullt hus i Scandinavium. Då blev det klubbens 13:e seger och fortsatt serieledning.

|

Frölunda valde att vila Rasmus Dahlin och Filip Westerlund mot HV71. Att laget saknade sina två talanger märktes inte på isen. Den första perioden var dock bortalaget bäst i. Inför cirka 1 300 bortasupportrar var det HV71 som tog tag i taktpinnen.

Henrik Tömmernes åkte ut, Matt Donovan åkte och Joel Lundqvist blev av med hjälmen efter en duell med förre Frölunda-profilen Christoffer Persson.

Den första perioden blev mållös efter fina insatser av Fredrik Pettersson-Wentzel och Johan Gustafsson.

– Vi vill vara ett spelförande lag, ska man gå långt måste man vara det. Vi visste att det skulle bli tufft att komma till Scandinavium, säger Christoffer Persson till C More.

Halvvägs in i matchen skulle Frölunda ta ledningen och gjorde det genom en ovan målskytt. Patrik Carlsson fick spräcka sin nolla efter att Christoffer Ehn stått för förarbetet och givit Carlsson öppet mål.

Två minuter senare var det dags igen. Lawrence Pilut satt utvisad när Simon Hjalmarsson passade Joel Lundqvist. Kaptenen gjorde inget misstag utan styrde in 2–0 bakom Pettersson-Wentzel.

Något som fick de 12 044 i Scandinavium att fira rejält.

– Vi får inte det tryck som vi vill ha och det blir långt att åka fram och tillbaka. Men vi håller dem på utsidan, säger Lundqvist till C More.

I den tredje perioden fortsatte det vara grinigt på isen. HV71 reducerade med dryga minten kvar genom, Adam Almquist. Men Frölunda kunde hålla undan och taännu en seger och fortsätter att ligga i topp i tabellen.