Frölunda saknar tävlingen i CHL

Inget CHL – och ingen gnista som tänder Frölunda HC mitt under säsongen?
– Vi får inte de här utslagsmatcherna – och det är synd, säger coachen Roger Rönnberg.

ANNONS

När Frölunda vunnit SM-guld de två senaste gångerna, 2016 och 2019, har klubben ett par månader tidigare också tagit sig hela vägen till lyft av pokal i Champions Hockey League.

Tävlingsmatcher på fullt allvar under den vanliga grundserielunken har passat bra – och fått truppen att tända till.

Så vad händer när CHL tagit beslutet att ställa in säsongen – och ni inte får tävla förrän i mars?

– Tävla kommer vi att göra i vartenda byte mot Växjö i Scandinavium. Så det är inga problem på det sättet. Men vi får inte de här utslagsmatcherna – och det är synd! Vi tycker att vi har lärt oss mycket av det. Det har inspirerat oss mycket, säger Roger Rönnberg.

ANNONS

I pandemins tid fanns det dock inget val för CHL-ledningen – och kanske finns det positiva saker även för Frölunda.

– CHL har också kostat något för oss med resorna. Och vi har inte alltid varit så eleganta i SHL i matcher eller matchen efter en CHL-tripp. Nu får vi fullt fokus på SHL i stället och vi får gilla läget och hitta fördelarna med det, säger Roger Rönnberg.

Hur kan ni få fram tävlingsinstinkten under en säsong – när det inte finns utslagsmatcher?

– Herregud, som laget tävlat så här långt är ju fantastiskt. CHL har varit som en extra krydda för oss – och nu är vi inne i det normala livet för en hockeyspelare. De tävlar varenda träning och varenda match ändå. Det är inget konstigare än att det är veckor som inte innehåller CHL-spel – och såna veckor har vi haft massor under de här åtta åren, säger Roger Rönnberg,

Blir CHL saknad av er?

– Det är jättetråkigt och vi saknar det. Men samtidigt tror jag redan i våras att de flesta började att ställa in sig på att det här var ett troligt scenario. Det kom inte som nån chock ...

Till mötet mot Växjö i SHL är Theodor Lennström osäkert startande. Han var med på den sista träningen i Frölundaborg och skulle känna efter.

ANNONS

Däremot är alla andra spelare i laget skadefria och friska.

– Det är inte ofta på en säsong! Det är i alla fall första gången i år, säger Roger Rönnberg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS