Frölunda räddade Annelie från spriten

ANNONS
|

På läktaren iScandinaviumsitterFrölundastränareRoger Rönnbergtillsammans med ett gäng spelare och följer varje övning som förbundskaptenRikard Grönborgstyr upp med sitt team.

DamkronornasförbundskaptenLeif Boorkpratar intresserat med Danmarks ditoJanne Karlsson. Några säten bort sitter NHL-legendarernaNicklas Lidström,Mats SundinochDaniel Alfredssonoch diskuterar vad som sker på isen.

Alla älskar förstås hockey – men ingen har överlevttack vareden.

På andra sidan i arenan sitterAnnelie Davidsson, 60 år. Hon är en av 1 200 som kommer på besök till arenan närTre Kronorhar öppet hus och visar upp sitt fantastiska lag, det bästa som någonsin tränat tillsammans på en svensk rink.

Nykter alkoholist

Annelie är nykter alkoholist – och lever just för hockey.

ANNONS

Hon åker land och rike runt med Frölunda, där hon står med iGoa Gubbar. Supportgruppen har blivit hennes familj, räddningen från spriten. På den vänstra armen är Frölundas indian intatuerad och under står siffrorna 71, en hyllning till den store idolenTomi Kallio.

– Jag grät när han slutade i Frölunda – och tycker fortfarande att det var det dummaste beslut som klubben har tagit, säger hon allvarligt.

Kärleken till Frölunda och hockeyn går åtta år tillbaka. Annelies lever slutade att fungera efter en helg av festande och hon hade bara ett val för att överleva.

– Jag fick biljetter av materialförvaltarenFlash,Dennis Nilsson. För varje vecka som jag höll mig nykter fick jag en ny biljett, berättar Annelie.

"Jag lever för Frölunda"

Det var starten och veckorna växte, blev till månader – och sedan åtta år tillbaka har Goa Gubbar blivit hennes sponsorer.

– Jag känner mig trygg med det. SkulleMarco(Vieira, reseansvarig och vice ordförande i Goa Gubbar) få veta att jag festat till, så skulle jag bli portad direkt från Scandinavium. Han skulle se till det. Och att porta mig från Scandinavium och en Frölundamatch? Då kan jag lika gärna sätta mig på en parkbänk. Jag lever för Frölunda.

ANNONS

Till Frölundas premiär motMalmöden 17 september är åtta bussar bokade. Annelie sitter förstås i en av dem, tillsammans med sin nya familj.

–Jag tror vi vinner guldet även den här säsongen, tippar Annelie.

I dag sitterIsabelle Carlgren, 19, ochRebecca Johansson, 24, med Annelie på läktaren. Bella håller påNew York Rangersoch har med sig en tröja med nummer 30. Henrik Lundqvist, förstås.

”Tror du att jag kan få en autograf på den?”

Jodå. Efter träningen rullar Henrik Lundqvist ut sin mörkaPorsche 911 Carrerafrån arenan – och vevar ner rutan när Isabelle och Annelie kommer fram. Han skriver förstås – och för Annelie kommer tårarna direkt när Tre Kronors målvakt skriver sin namnteckning.

En stund senare twittrar Isabelle:

"Det här är överlägset den bästa dagen i mitt liv som hockeysupporter …"

Hockey är, som synes, livet.

ANNONS