Jonatan Lundin Andersson i en duell under en tidigare sejour i Frölunda 2018.
Jonatan Lundin Andersson i en duell under en tidigare sejour i Frölunda 2018. Bild: Adam Ihse/TT

Frölunda lånar spelare från Hanhals

Flera Frölundaspelare försvinner iväg till JVM över jul. Nu agerar klubben och lånar in Jonatan Lundin Andersson från Hanhals.
– Absolut är detta en chans för mig att visa upp mig och en möjlighet att ta vara på. Sen vet man aldrig vad som händer i framtiden, säger nyförvärvet.

ANNONS
|

Flera Frölundaspelare har kallats till spel i JVM över jul av förbundskapten Tomas Montén.

Klubben fyller nu hålet i truppen med en lokal förmåga. Den Frölundafostrade forwarden Jonatan Lundin Andersson lånas in från Hanhals.

20-årige Jonatan Lundin Andersson har sen tidigare spelat 13 A-lagsmatcher för Frölunda.

Men återkomsten i moderklubben blir relativt kortvarig. Lånet sträcker sig endast två veckor framåt.

– Det har nog mycket att göra med att jag varit där innan. Jag vet hur Frölunda spelar och nu när folk lämnar för JVM och sjukdom så passar det bra att låna in mig.

Finns det en möjlighet att du stanna längre tid än två veckor?

ANNONS

– Tiden är ingenting vi snackat om. Så länge jag behövs och kan hjälpa Frölunda ställer jag självklart upp, jag är med så länge jag behövs. Vi har inte snackat någonting om istid eller någon särskild roll. Jag spelar det jag blir tilldelad.

Pendlat mellan Hanhals och Frölunda

Under de senaste två åren har Jonatan Lundin Andersson växlat mellan att tillhöra Frölunda och Hanhals. Under tiden har han mognat både som människa och hockeyspelare.

– Jag har växt som hockeyspelare både på och utanför isen. Jag har tränat på hårt och att jag blivit lite äldre och mognare kan förhoppningsvis tillföra något till mitt spel när jag kommer tillbaka här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS