Frölunda hittade farten i tredje perioden – en gång till

Frölunda har bra tredjeperioder – och gör tre mål mot Färjestad. Därmed 5–3 – och andra raka turneringssegern i Strömstad Hockey Classic.

|

Frölunda gillar inte Färjestad – och det är ömsesidigt. Det må vara augusti – men det smäller som om det är slutspel i början av matchen. Det syns att bägge lagen vill vinna finalen av Strömstad Hockey Classic i Lionshov, Skee.

Nye Frölunda-backen Filip Johansson hamnar i fight med Färjestads nye kapten Gustav Rydahl – och det är hårt och tufft spel.

Frölunda får också chansen i numerärt överläge ett par gånger – och det ser betydligt bättre ut den här gången än torsdagens match mot Leksand.

Pucken går via Jan Muršak till Simon Hjalmarsson som gör en tunnel – och serverar talangen Lucas Raymond ett helt öppet mål.

– Det är ett grymt uppspel, Jan hittar ”Hjalle” jättefint – så det var bara att sätta ner klubban och träffa mål, kommenterar Raymond målet för Expressen-TV.

Han fortsätter:

–Jag tycker vi kommer ut riktigt bra, har bra skejt, vinner puckar. Så jag tycker vi har börjat riktigt bra och får fortsätta bygga på det.

Raymonds analys är bra, för det är Frölunda som har greppet. Skotten i första är förkrossande 17–8, exempelvis.

Och när Färjestad får PP i början av andra perioden är det Patrik Carlsson som skjuter 2–0 för Frölunda. Det är Johan Sundströms förarbete – och i det här läget ser det ut som om Roger Rönnbergs gäng har bucklan i handen.

Men direkt efteråt går Jens Olsson bort sig – och Daniel Viksten kan speeda in med reduceringspucken bakom Niklas Rubin.

Färjestad tar över perioden – och får också in kvitteringen. Pontus Widerström petar in en puck som trillat ner bakom Frölundas målvakt. 2–2 där – och Färjestad vill ha mer.

En stund senare styr Per Åslund in 2–3 – och matchen är vänd.

Frölundas målvakt är riktigt förbannad, då klubben är högt uppe – och borde dömts bort, enligt honom. Och i paus står coach Roger Rönnberg länge med domare Mikael Holm och diskuterar utanför omklädningsrummet.

– Vi hade inte samma fart som vi hade i första perioden och vi var slarvigare i passningarna och mottagningarna. Då får vi inte nån fart i spel och tappar flytet som vi hade, säger Jesper Sellgren i FHC till Expressen-TV.

Men Frölunda har en växel till.

I andra perioden kvitterar Nicklas Lasu i spel fem mot fyra – när han styr in Jesper Sellgrens skott. Sedan fixar Karl Henriksson ledningen när han sätter 4–3 på pass från Max Friberg.

Med 89 sekunder kvar sätter Jesper Sellgren pucken i tom kasse, 5–3 och andra raka turneringssegern i Strömstad Hockey Classic.