Frölunda bröt förlustsviten – Rosseli Olsen hjälte

Tre förluster fick räcka för Frölunda. 3–2 mot Mora – efter en kämpainsats där Rosseli Olsen blev hjälte med säsongens andra mål.

|

Frölunda tog bussen från Gävle och Gästrikland till Mora och Dalarna. En liten skotertur i vinterlandskapet på vägen – och kanske var det precis vad som krävdes?

För efter tre raka SHL-förluster blir det ett trendbrott – och en ny seger.

Det såg länge avslaget ut i matchens första period, men när Ryan Lasch hittade fram till Samuel Fagemo så sköt junioren direkt.

0–1 på tavlan – och ett mål som gav Frölunda fart.

– Jag står fri i slottet – och det gäller att skjuta snabbt. Det är ett jäkla bra pass av Lasch – och det är skönt att se den gå in, säger målskytten, till C More.

Men nöjd? Det var varken Fagemo eller Frölunda.

– Det är sådär, faktiskt. Det känns som om Mora har spelet. Vi saknar långa anfall och måste få till fler skott!

Då ska vi ändå konstatera att Frölunda sköt 15 skott mot Moras keeper Juuso Juvonen i den första perioden.

I den andra perioden tog det bara 31 sekunder innan Mora kvitterade. Matej Stransky fick på ett bra skott precis när Frölundas back rörde sig framför Johan Mattsson.

Drygt fem minuter senare har Mora tagit ledningen och vänt matchen. Den här gången fick Nikki Petti stå i fritt läge och skjuta genom Frölundas keeper.

Men Frölunda spelade bra stundtals – och det är kedjan med bröderna Westerholm och Samuel Fagemo som fick till de längsta anfallen.

Just JVM-liraren avlossade ett bra skott – och på returen höll sig Ponthus Westerholm framme och petade in kvitteringen.

Säsongens andra mål

En stund senare upprepades framgångsreceptet.

Viktor Ekbom sköt från backplats – och den här gången är det norrmannen Mats Rosseli Olsen som petade in returen från Juvonen. 2–3 och Frölunda i ny ledning.

–Vi fick lite zontid och så såg jag att bortre backen fick pucken. Jag försökte hitta ytan som pucken skulle kunna komma ut på – och jag fick den rakt på klubban. Det var bara att sätta dit den, säger Rosseli Olsen – som med målet har hittat rätt två gånger i SHL i vinter.

I den tredje perioden inledde Mora med numerärt överläge, sedan Simon Hjalmarsson åkt ut för charging i slutet av andra perioden. Moras back Darek Daloga skadade sig också i situationen, men återkom senare i perioden.

– Lite onödig satsning av ”Hjalle”, konstaterar Frölundas coach Roger Rönnberg.

Efter drygt tretton minuter av tredje perioden hade inte Frölunda avlossat ett enda skott mot Moras keeper. Det var i stället Mora som pressade mest, med sex skott.

Frölunda fick bara i väg två skott på hela perioden, men försvaret höll till slut tätt – och plockade den viktiga segern.

Nu ligger laget tvåa i SHL, en pinne efter ledande Luleå.