Frölunda avgjorde på straffar

|

Det var ingen sprudlande målshow som det bjöds på i Scandinavium.

Vid full tid hade Frölunda och Timrå endast lyckats göra ett mål vardera.

Förlängningen blev mållös och det krävdes straffar för att fördela matchens extrapoäng.

Poängen gick till Frölunda sedan Fredrik Pettersson och Victor Backman satt varsin straff.

Frölunda fick grepp om spelet direkt från start och pressade långa stunder tillbaka Timrå i deras egen zon. Ändå var det Timrå som tog ledningen.

I lagets andra numerära överläge gjorde Mathew Robinson mål på ett skott från blå linjen. Han placerade pucken högt på Frederik Andersens klubbsida.

Frölundas dominans ökade i andra perioden. Laget matade in puckar på Timrås mål, men målvakten Joakim Lundström storspelade och tog 16 av 17 skott.

Han tvingades dock släppa förbi sig pucken när Victor Backman styrde in ett skott från Per-Johan Axelsson.

Med drygt tre minuter kvar av mittperioden tvingades Frölundas Nicklas Lasu lämna isen sedan han fått en klubba i ansiktet. Han kom dock tillbaka till sista perioden.

I tredje perioden sjönk spelkvaliteten något. Inget av lagen ville ju begå något misstag som kunde kosta poäng. Spelet blev därför ganska avvaktande.

1:a perioden:

17.27. 0-1. Mat Robinson gör Timrås mål i powerplay.

2:a perioden:

15.43. 1-1. Frölundas Per-Johan Axelsson får tag i pucken i egen zon, tar sig upp och in i anfallszon och skjuter, via Victor Backmans, i målvaktens högra hörn.

Straffläggning:

Damien Fleury gör 2-1 för Timrå.

Fredrik Pettersson kontrar omedelbart. Snabba dragningar innan han enkelt lägger pucken mellan benen på Timrås målvakt, 2-2.

Timrå missar sin tredje straff.

Victor Backman, somgjorde sitt första elitseriemål när han kvitterade till 1-1,avgör matchen. Han försöker sig på en dragning men får inte med sig pucken - som glider in i mål.

Frölunda tar två poäng.

Frölunda–Timrå 2–1e str

(0–1, 1–0, 0–0, 0–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (17.27) Mathew Robinson (Fredrik Bremberg, Andreas Molinder) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (15.43) Victor Backman (Per–Johan Axelsson).

Avgörande str: Victor Backman.

Skott: 27–34 (9–9, 6–17, 8–7, 3–1, 1–0).

Utv, Frölunda: 4x2. Timrå: 5x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums, Mikael Sjöqvist, Karlstad.

Publik: 9250.

HV71–Växjö 0–2

(0–0, 0–0, 0–2)

Tredje perioden: 0–1 (4.11) Nils Andersson (Brad Moran, Ilkka Heikkinen) spel fem mot fyra, 0–2 (19.27) Joshua Soares (Mike Iggulden, Jonas Holös) mål i tom kasse.

Skott: 19–32 (8–7, 8–10, 3–15).

Utv, HV71: 7x2. Växjö: 5x2.

Domare: Morgan Johansson, Ljungby, Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 7000.

Färjestad–Skellefteå 3–1

(0–0, 1–1, 2–0)

Andra perioden: 0–1 (15.21) Anders Söderberg (Oscar Möller, Johan Alm), 1–1 (19.01) Johan Larsson (Mikael Johansson, Kristofer Berglund).

Tredje perioden: 2–1 (11.43) Per Åslund (Stefan Meyer, Robin Sterner), 3–1 (16.30) Marcus Paulsson (Joakim Hillding, Patrik Lundh).

Skott: 26–30 (11–6, 9–15, 6–9).

Utv, Färjestad: 4x2. Skellefteå: 6x2.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle, Mikael Holm, Skärhamn.

Publik: 8066.

Djurgården–Linköping 3–1

(1–0, 0–1, 2–0)

Första perioden: 1–0 (8.46) Erik Gustafsson (Tim Eriksson, Christian Eklund).

Andra perioden: 1–1 (12.57) Niklas Hävelid (Magnus Johansson, Pär Arlbrandt) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–1 (7.37) Jimmie Ölvestad (Jonas Almtorp, Marcus Nilson), 3–1 (19.02) Kyle Klubertanz (Josef Boumedienne, Jonas Almtorp) mål i tom kasse.

Skott: 21–31 (7–16, 1–8, 13–7).

Utv, Djurgården: 5x2. Linköping: 4x2.

Domare: Christer Lärking, Stockholm, Thomas Andersson, Gävle.

Publik: 7304.

Luleå–Modo 3–2e förl

(0–2, 1–0, 1–0, 1–0)

Första perioden: 0–1 (11.50) Nicklas Danielsson (Niklas Sundström), 0–2 (14.33) Dick Axelsson (Mattias Ritola, Björn Svensson).

Andra perioden: 1–2 (5.09) Elias Fälth (Sami Sandell, Niklas Olausson).

Tredje perioden: 2–2 (2.26) Johan Harju (Sebastian Enterfeldt).

Fjärde perioden: 3–2 (3.01) Niklas Olausson (Mattias Persson).

Skott: 37–22 (10–6, 13–8, 10–8, 4–0)

Utv, Luleå: 5x2. Modo: 10x2.

Domare: Thomas Forsström, Umeå, Tobias Björk, Boden.

Publik: 5852.