Frölunda överkört: "Vi ser ut som yra höns"

Det var inget snack i Globen när Djurgården körde över Frölunda med 5–1 och kvitterade finalserien till 1–1 i matcher.
– Vi ser ut som yra höns och vi står bara och kollar på, säger Max Friberg till C More.

|

I de nio senaste slutspelsmatcherna hade Frölunda tagit ledningen. Det skulle dock inte gå vägen den här kvällen i Globen. Ett Globen där Djurgården endast hade tre segrar på de tio senaste matcherna och senast förlorade med hela 1–6 mot Färjestad.

Djurgården skulle börja klart bäst och Frölunda fick det inte riktigt att stämma i den första perioden. Anders Grönlund åkte ut för en fasthållning men Frölunda klarade sig den gången. Lika bra skulle det inte gå när samme Grönlund åkte ut för puck out.

Då fick Olle Alsing chansen och drog iväg pucken mot mål. En puck som Johan Mattsson såg ut att ta innan Viktor Ekboms klubba styrde in pucken bakom honom.

Efter det målet blev Frölunda bättre och fick ett gyllene läge att kvittera när Simon Hjalmarsson skickade in pucken framför mål där både Joel Lundqvist och Rhett Rakhshani stod i bra lägen men Adam Reideborn kunde ta kontroll över pucken.

– Vi ska få lite längre anfall, då kommer vi att få utdelning, säger Patrik Carlsson till C More.

I den andra perioden skulle Djurgården köra över Frölunda fullständigt. Olle Alsing var nära att utöka för hemmalaget innan Axel Jonsson-Fjällby gled förbi David Printz och vispade in 2–0 till Djurgården.

En minut och fem sekunder senare small det igenom bakom Johan Mattsson när Emil Bemström fick stå helt ensam och pricka in pucken.

Därefter hade Frölunda någon halvchans men den här perioden var Djurgårdens period fullständigt.

– Det är frustrerande nu! Vi ser ut som yra höns i egen zon och vi står bara. Vi agerar inte utan står och kollar på, säger Max Friberg till C More.

Raset skulle fortsätta i den tredje perioden när Jakob Lilja fick pucken till skänks av Johan Mattsson och kunde lirka in 4–0 för Djurgården.

Frölunda skulle dock tröstmåla när Chay Genoway prickade Max Fribergs klubba. Hoppet för Frölunda skulle dö ut när Linus Hultström fick stå helt och kunde snärta upp pucken i krysset. Ett mål som fick Roger Rönnberg att byta ut Johan Mattsson till förmån för Johan Gustafsson som fick sina första minuter i slutspelet.

Några fler mål skulle det inte bli i Globen den här kvällen.

Efter förlusten är det nu 1–1 i matcher när serien vänder till Göteborg igen på torsdag när Frölunda får hoppas att lagets fantastiska svit på hemmais fortsätter att hålla i sig.