Forsbergs sorg efter vännens bortgång: ”Han var schysst och ärlig”

Pierre Lacroix, 72, var general manager för Colorado Avalanche och såg till att laget vann Stanley Cup flera gånger. I söndags dog han efter att ha smittats av covid-19.
– Visst är det tufft. Vi vann två Stanley Cup tillsammans och har haft jätteroligt, säger Forsberg till Aftonbladet.

ANNONS
|

Under 1994 anlände både Pierre Lacroix och Peter Forsberg till Quebec Nordiques. Strax därefter fick klubben ett namnbyte till Colorado Avalanche och flyttades till USA och Denver.

LÄS MER:Isak Dahlqvist hyllas rejält av lagkamraten: ”Som Iniesta”

Under sin tid i klubben vann duon två Stanley Cup-titlar med Lacroix som den stora lagbyggaren.

– Jag minns att jag frågade om jag fick spela Stanley Cup-finalen mot Jersey (2001) efter att ha opererat mjälten och han sa ”Glöm det. Ditt liv är viktigare än att vinna Stanley Cup”. Han kastade inte ut en på isen om man inte var redo för att vara där. När man har en GM som i sitt jobb verkligen vill att man ska vara på isen men han bryr han sig mer om min hälsa än om jag ska spela... Det är klart att det värmer och att man får en annan syn på honom, säger Peter Forsberg till Aftonbladet.

ANNONS

LÄS MER:Fredrik ”Rasta” Airosto slutar blogga om Göteborgs lokalfotboll

Pierre Lacroix lämnade posten som general manager för Colorado Avalanche 2006 men blev därefter kvar på posten som klubbpresident fram till 2013 då han lämnade ishockeyn.

Under söndagen gick han bort efter sviterna av covid 19-viruset som han hade smittats på.

”Visst är det tufft”

Ett besked som Peter Forsberg sörjer.

– Visst är det tufft. Vi vann två Stanley Cup tillsammans och har haft jätteroligt, säger Forsberg till Aftonbladet.

LÄS MER:Wayne Gretzky säljer lyxhuset – för 193 miljoner

– Han hade en långsiktig plan för allting och så stod han för sitt ord. Sa han någonting så visste man att man kunde lita på honom. Han var bra på att veta när han skulle trycka på någon knapp för att få en att spela bättre eller såg om man var lite nere. Schysst och ärlig under alla åren jag hade honom.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS