Peter Forsberg känner med sin forne lagkamrat i Tre Kronor: "Situationen kunde varit bättre."
Peter Forsberg känner med sin forne lagkamrat i Tre Kronor: "Situationen kunde varit bättre." Bild: Bildbyrån/TT

Forsberg om Lundqvist: "Smärtar mig att se"

Henrik Lundqvists har efter mer än ett decennium som given förstamålvakt tappat sin plats i New York Rangers. Målvaktsveteranen går nu igenom karriärens tuffaste tid – nu får han dock stöttning av en annan svensk ishockeylegendar.
– Det smärtar mig att se vilken situation han hamnat i, säger Peter "Foppa" Forsberg till Sportbladet.

ANNONS
|

Den nuvarande säsongen har varit speciell för Henrik Lundqvist. Efter 13 år i New York Rangers där han varit en av lagets största stjärnor har han denna säsong fått allt mer skralt med speltid.

I stället har klubben satsat på mer på de yngre förmågorna Igor Sjestiorkin, 24 och Aleksandr Georgijev, 24.

– Det här, de sista två månaderna egentligen, framför allt de sista två månaderna, har det varit väldigt annorlunda. Det var ju en förändring redan förra året när vi skulle börja spela mer yngre och annan rotation än vad det varit de andra 13 åren, berättade Lundqvist för Expressen i februari.

ANNONS

Det har till och med ryktats att Lundqvist skulle lämna Manhattan och bryta sin klausul som säger att han inte kan bli trejdad mot sin vilja. Fönstret för en trejd är nu stängt och Lundqvist blir kvar i New York säsongen ut åtminstone.

Forsberg: "Måste kännas tufft"

En som följt Lundqvist tuffa period från sidan är Peter Forsberg, som känner med sin tidigare lagkamrat i Tre Kronor.

– Okej, jag har inte hela bakgrunden, det vill jag säga.

– Men ändå, det smärtar mig att se vilken situation han hamnat i, det måste kännas tufft att sitta på bänken i så många matcher efter allt han gjort för klubben. Situationen kunde varit bättre för honom kan jag tycka, säger han till Sportbladet.

Under söndagen var Lundqvist tillbaka mellan stolparna för Rangers, i sin första start på nästan en månad. Men insatsen lär inte ha tagit honom närmare platsen som förstamålvakt.

Lundqvist fick släppa fem puckar förbi sig i förlustmatchen mot rivalen Philadelphia Flyers.

LÄS MER:Mardrömsåterkomst för Henrik Lundqvist

LÄS MER:Kom hem, Henke – och vinn evigt liv med Joel

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS