Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Foppas" sågning av World Cup: "NHL ska tjäna pengar"

World Cup drar snart igång och hockeyfans över hela världen jublar. Men hockeyikonen Peter Forsberg sågar turneringen. – Jag ser det som att NHL ska tjäna pengar.

17 september är datumet som hockeyfansen längtar efter. Då drar World Cup igång och världens bästa hockeyspelare samlas. En som däremot inte verkar särskilt sugen på turneringen är den svenske ishockeyikonen Peter Forsberg.
– Jag kanske är taskig, men jag ser det som att NHL ska tjäna pengar. Det är därför man har World Cup. Jag tycker att det är viktigare att vara med i OS där killarna ändå kan vinna en guldmedalj, sa Forsberg på talareventet Hjärntillskott enligt Expressen.
– Det är nåt lag som är ett hopplock av Europa, du har ett U23-lag också. Det blir lite konstigt att man ska ha en sån turnering.

För att stötta Tre Kronor återfinns ikonerna Nicklas Lidström, Daniel Alfredsson och Mats Sundin. Vad trion anser om Forsbergs utspel är oklart men Tommy Boustedt, generalsekretare i Svenska ishockeyförbundet håller inte med Forsberg.
– Ingen i det här laget, vare sig ledare eller spelare, ser det på det sättet. Sedan är jag av den uppfattningen att alla har rätt att ha sin egen åsikt utan att man ska behöva bli sågad för det. Vad Peter tycker, det är hans sak, och vad vi tycker är vår sak. Vi tycker att det här är spännande och intressant, säger han till Expressen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.