Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Montreal Canadiens Shea Weber, firar med Karl Alzner, som har valt att avstå spel inför NHL:s omstart. Bild: Graham Hughes
Montreal Canadiens Shea Weber, firar med Karl Alzner, som har valt att avstå spel inför NHL:s omstart. Bild: Graham Hughes

Flera NHL-spelare uppges smittade

Flera spelare i NHL-laget Montreal Canadiens uppges smittade av covid-19 inför ligans omstart, skriver The Athletic. Spelarna har fram till ikväll rätten att avstå spel i det stundande Stanley Cup-slutspelet.

NHL-säsongen har likt flera andra ligor blivit uppskjuten med anledning av den rådande coronapandemin.

Den 1 augusti är det tänkt att de pucken ska släppas och att play-in slutspelet till Stanley Cup ska starta. 16 lag gör upp om de åtta sista slutspelsmatcherna.

Fram tills ikväll har spelarna i världens bästa hockeyliga chansen att avstå spel utan att det klassas som arbetsvägran, ett villkor framförhandlat av spelarfacket NHLPA.

Sex spelare har hittills avstått medverkan på grund av hälsoskäl, bland annat Montreal Canadiens-backen Karl Alzner.

Flera spelare uppges smittade

Nu kommer uppgifter från The Athletic att tre spelare i just Canadiens har smittats med covid-19.

”Minst tre Montreal-spelare har testats positivt under de senaste dagarna”, skriver sporttidningen.

Sedan tidigare har spelare i både Toronto Maple Leafs, bland annat storstjärnan Auston Matthews, och Tampa Bay Lightning uppgetts varit smittade.

Montreal Canadiens ställs mot Pittsburgh Penguins, i just Toronto som tillsammans med Edmonton utsetts till spelorter när ligan återupptas. Idag, måndag, återupptas träningen för samtliga 24 NHL-klubbar.

I söndags gick även Montreal ut med ett pressmeddelande om att det är oklart om forwarden Max Domi kommer delta i slutspelet. Den 25-årige kanadensaren har typ 1-diabetes och har från klubben fått godkänt att avvakta om ha vill delta eller inte.

– Med tanke på Maxs tillstånd, har båda parter kommit överens om det här ansvarsfulla tillvägagångssättet och kommer utvärdera den rådande situationen för att ta det bästa beslutet utifrån Maxs hälsa, skriver Montreal i ett pressmeddelande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.