Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jonathan Sigalet lämnar Frölunda. Bild: DANIEL STILLER
Jonathan Sigalet lämnar Frölunda. Bild: DANIEL STILLER

Fler guldhjältar bekräftas lämna Frölunda

Chay Genoway och Johan Gustafsson får lämna Frölunda till den kommande säsongen. Nu bekräftar klubben ytterligare ett par spelare som gjort sitt för de svenska mästarna.

Att Chay Genoway lämnar Frölunda slog ned som en bomb under onsdagen. Det beskedet kom efter att klubben gått ut och bekräftat de tidigare uppgifterna om att Johan Gustafsson spelar utomlands den kommande säsongen. Nu meddelar bekräftar Frölunda, via sin hemsida, fler namn som inte kommer finnas i laguppställningen i höst.

Det är Jonathan Sigalet (som Kvällspressen tidigare avslöjat kommer förstärka Brynäs), Mattias Nörstebö, bröderna Pathrik och Ponthus Westerholm och av allt att döma även Gustav Lindström det rör sig om.

– Vi vill passa på att tacka alla och önskar dem lycka till i sina nya klubbar, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.

Bröderna Westerholm, som kom till Frölunda från Brynäs till säsongen 2017/18, har uppgetts vara klar för finska Lukko Rauma och bekräftas nu åtminstone lämna Göteborg.

– Två härliga grabbar som har tillfört mycket, säger Fredrik Sjöström.

I Gustav Lindströms fall väntar spel i Nordamerika den kommande säsongen. Backen har själv berättat för GP att han siktar in sig på spel i NHL alternativt AHL till hösten. Skulle så inte bli fallet är det trots allt med Frölunda han har kontrakt.

– Vi pratar med Gustav, men räknar inte med honom nästa säsong, säger Sjöström.

Vad gäller David Printz och Jacob Moverare förs en dialog med klubben, men i dagsläget är det varken spikat att duon stannar eller lämnar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.