Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/13

Fjärdelinan segerorganisatörer för Frölunda

Pontus Widerström öppnade målskyttet och kedjekamraten Pathrik Westerholm avslutade det hela. Fjärdekedjan låg bakom segern när Frölunda vann mot Karlskrona och säkrade säsongens första trepoängare. – Skönt att visa var skåpet ska stå, säger Widerström.

En trevande insats mot Mora i premiären – i säsongens andra SHL-match fanns det däremot inga tveksamheter i Frölunda. Fjolårets semifinalist satte högsta fart direkt, kopplade ett fast grepp om händelserna på isen och kunde komfortabelt städa av Karlskrona med 3-0 hemma i Scandinavium inför 7865 åskådare. 

– Ett stort steg framåt jämfört med senast, vi har längre stunder i den här matchen som är bra än vad vi hade mot Mora, säger Roger Rönnberg. 

"Skitkul att vara i hetluften"

Mot dalmasarna var det förstakedjan med Ryan Lasch i spetsen som såg till att säkra segern – i mötet med Karlskrona var det trion med bröderna Ponthus och Pathrik Westerholm och Pontus Widerström som var de stora segerorganisatörerna. Fjärdekedjan fixade både första och sista målet och var ständigt ett orosmoment för gästerna. 

– Det är skönt att få utdelning, vi skapade rätt mycket i linan, så det var en bra insats, säger Pathrik Westerholm, som utöver målet också noterades för en assist till Widerströms fullträff. 

Och det var svettigt för bortalaget från första nedsläpp, därmed var det inte alls ologiskt att Widerström skickade in 1-0 en bit in i första perioden. Mattias Nörstebö tog skott utifrån, Pathrik Westerholm högg på returen innan Widerström fick tag i pucken och rakade in den i mål. 

– Pucken låg bara där och väntade på att bli inslagen. Jag är glad över att jag kunde komma in först på den, säger målskytten som var lite extra glad över att få hitta nätet. 

– Det har ju inte blivit så mycket mål innan haha, nä men det är klart det är roligt att få göra mål och att få vara inne i hetluften, skitkul!

"Vi har samma bild"

Ryan Lasch ökade sedan på ledningen innan WWW-kedjan i den andra perioden surfade vidare och än en gång hittade nätet. Rasmus Dahlin sköt ett skott som täcktes, Pathrik Westerholm snappade upp returen och drog in 3-0, vilket också blev slutresultatet. 

– Jag såg att målvakten var lite ur position och lyckades jag sätta dit den, skönt, säger Westerholm. 
Och att trion trivs tillsammans råder det inga tvivel om. 

– Det funkade bra för oss ända sedan den första träningen. Vi kompletterar varandra bra och jobbar jäkligt hårt, säger Westerholm. 

Han får medhåll av Widerström: 
– Vi drar åt samma håll. Vi har samma bild. Vi jobbar och kämpar hårt, och roligt att vi får sätta dit två mål i dag också. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.