Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Victor Hedman. Bild: Mark Humphrey
Victor Hedman. Bild: Mark Humphrey

Fjärde raka för svenskstjärnan: ”Väldig ära”

I år är svenskstjärnan Victor Hedman nominerad till priset för NHL:s bäste back för fjärde året i rad. En bedrift som endast en svensk tidigare lyckats med, nämligen Nicklas Lidström.
– Han är ju en stor idol så det känns som en väldig ära att få i hans fotspår, säger Hedman i intervju med Sportbladet.

Varje år delas Norris Trophy ut i NHL och priset tilldelas till årets bäste back i ligan. Mellan åren 2005 och 2009 blev det fyra raka nomineringar för Nicklas Lidström, varav tre som han lyckades kamma hem. Men nu är det en annan svensk back som tangerar Lidströms tidigare rekord – ingen mindre än Victor Hedman.

– Väldigt kul, jag ser det som ett kvitto på att jag lyckats hålla en hög, jämn nivå över under längre tid, säger Hedman till Sportbladet.

– Och naturligtvis känns det som en väldig ära att få följa i ”Lidas” fotspår. Han är ju en stor idol och förebild.

Hedman vann priset själv 2018 och i år är han nominerad tillsammans med Washington Capitals John Carlson och Nashville Predators Roman Josi.

– Jag tar verkligen inte sådana hedersbetygelser för givet, jag blir väldigt glad bara över att bli nominerad, det är inget att sticka under stolen med. Det finns otroligt många bra backar i den här ligan, säger han.

”Vi blir testade varje dag”

Eftersom att vi är mitt i den pågående pandemin blir det inte någon gala i Las Vegas för att dela ut priserna i år. I stället gör sig NHL-lagen redo för att genomföra ett slutspel i Edmonton och Toronto med start den första augusti.

– Det är väldigt kul att vara igång igen och träna med grabbarna och så länge vi är på rinken känns allt tämligen normalt, berättar han i intervju med Sportbladet.

– Men det är klart att det samtidigt är rätt speciellt. Vi blir testade varje dag, går hela tiden i mask när vi inte är på isen och försöker vara så försiktiga som möjligt.

Hedmans Tampa Bay kommer att inleda slutspelet först den 3 augusti och gör det då mot Washington Capitals.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.