Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/11

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Fjärde raka för Frölunda – slutspelet nära

Victor Olofsson blev stor hjälte när Frölunda, borta mot ZSC Lions, tog sin fjärde raka seger och i princip säkrade slutspelsplats i CHL. – Vi ser ingenting som klart just nu, säger matchhjälten.

Förra mötet i Frölundaborg slutade i ett rejält målkalas där Ryan Lasch, som då låg bakom samtliga fem Frölunda-mål, blev stor matchhjälte med mål på övertid. 
Sedan premiärmötet har de bägge lagen vunnit samtliga matcher och endast en poäng var vad som placerade Frölunda framför ZSC Lions i CHL-gruppen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Senast man möttes stod Frölunda för ett minst sagt vasst powerplay och under returmötet i Schweiz skulle man få flertalet chanser med en man mer. Men effektiviteten fanns inte och även om man kunde passa runt pucken i offensiv zon så slutade det sällan med något sylvasst avslut.

–Det var en riktigt tuff match med ett bra målvaktsspel i dag, jag tycker absolut att det skulle ha kunnat bli några fler mål, säger Victor Olofsson efter matchen.

Till slut skulle kaptenen, i spel fem mot fem, ta saken i egna händer. Joel Lundqvist kunde efter dryga kvarten prickskjuta in ledningsmålet när han, placerad i slottet, fick en högklassig passning av Mats Rosseli Olsen som fått ett lyft tillsammans med kaptenen och Lasch.

"Freddan" med kvitteringen

Första laget att utnyttja numerärt överläge skulle bli hemmalaget och det var ett minst sagt bekant namn som fick jämna ut tillställningen. Fredrik Pettersson, tidigare publikfavorit i Göteborg, lyckades ta tillvara på en puck i powerplay, något som mynnade ut i ett kraftigt slagskott rakt upp Johan Mattsson kryss. Ottagbart var ordet.

Utöver ”Freddans” powerplay-mål var det en tillknäppt tillställning. Där bägge lagen blandade slarv i uppspelet, med tajt defensiv som höll undan de högoktaniga chanserna. 

Frölundas effektiva powerplay var som bortblåst under returmötet mot ZSC Lions. Trots att man flera gånger fick spela med en man mer hade man otroligt svårt att kunna skapa några riktigt heta chanser, mycket tack vare ett kompakt försvar från schweizarna.

– De hade nog utstuderat oss de spelade riktigt tajt, vi fick försöka hitta några andra lösningar.

Olofsson stor matchhjälte

Men skam den som ger sig; vid sjunde försöket fick Frölunda till slut göra mål i powerplay. Som så många gånger förr var det dessutom Victor Olofsson som, från den högra tekningscirkeln, kunde nypa dit ett direktskott. 

– Jag har så bra passningsläggare, så att få stå och skjuta därifrån trivs jag bra med. Det gäller att vi är heta varje gång och tar chansen när man får den.

Ett mål som skulle stå sig som matchavgörande, något som innebär att Frölunda befäster topplaceringen i CHL-gruppen och därmed är klara för slutspel. Men än ropar man inte "hej".

– Vi har två matcher kvar och det gäller att vi är ödmjuka inför dem, så vi ser ingenting som klart just nu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.