Finska Jokerit uppges lämna KHL

Storklubben Jokerit ser ut att lämna KHL helt och hållet. Enligt finska MTV3 väntas klubben fatta ett beslut att återgå till finska Liiga – dock rapporterar man att det är oklart ifall man kommer kunna spela i serien nästa säsong.

ANNONS

Den ryska invasionen av Ukraina har fått flera lag i KHL att reagera kraftigt. Ligan består till majoriteten av ryska lag, men flera utländska klubbar som tillhör ligan har valt att ta avstånd från invasionen.

Först ut var finska Jokerit som meddelade tidigt att man drar sig ut ur slutspelet Gagarin cup, kort därefter meddelade Dinamo Riga att man tar det ett steg längre och lämnar ligan helt.

Nu ser Jokerit ut att gå samma väg. Enligt MTV3 väntas storklubben från Helsingfors fatta beslutet att lämna KHL för att återgå till den inhemska finska ligan.

Kanalen rapporterar dock att det är oklart ifall Jokerit kommer att kunna spela i Liiga under nästa säsong.

ANNONS

Texten uppdateras

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS