Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

 Bild: Bildbyrån
Bild: Bildbyrån

Finska ilskan efter slutsignalen: ”Försökte ta till knytnävarna”

Med knappa halvminuten kvar avgjorde Finland JVM-kvartsfinalen mot Sverige och skickade hem de svenska juniorkronorna. Slutsignalen betydde dock inte bara glädjescener från det finska båset.

Flera av de finska ledarna syntes gestikulera i riktning den svenska motsvarigheten när segern blev klar.

TV-bilderna visade inte vad som gjorde den finska ledarstaben med förbundskaptenen Antti Pennanen i spetsen så irriterade, men efter matchen har nu förklaringen kommit.

Tre svenska spelare ska ha bråkat med finske Juuso Pärssinen efter att slutsignalen gått.

– Jag vet inte om Pärssinen tacklades efter slutsignalen, jag noterade bara att det låg klubbor på isen, säger förbundskaptenen Antti Pennanen till Yle.

Det ska enligt The Athletics hockeyreporter Scott Wheeler ha varit Lucas Raymond, Arvid Costmar och Alexander Holtz som gav sig på Juuso Pärssinen.

– När bildvinkeln byttes var det tre svenskar som försökte ta till knytnävarna. Inget konstigare, skriver Pärssinen själv om händelsen på twitter.

Matchen slutade 3–2 till Finland sedan Roni Hirvonen avgjort matchen.

– Det känns tomt. Jättejobbigt. Att förlora mot Finland i en kvartsfinal, det vet alla som håller på med det här att det är skittufft. Jag lider med grabbarna, sa förbundskapten Joel Rönnmark efter matchen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.