Finska ilskan efter slutsignalen: ”Försökte ta till knytnävarna”

Med knappa halvminuten kvar avgjorde Finland JVM-kvartsfinalen mot Sverige och skickade hem de svenska juniorkronorna. Slutsignalen betydde dock inte bara glädjescener från det finska båset.

ANNONS
|

Flera av de finska ledarna syntes gestikulera i riktning den svenska motsvarigheten när segern blev klar.

TV-bilderna visade inte vad som gjorde den finska ledarstaben med förbundskaptenen Antti Pennanen i spetsen så irriterade, men efter matchen har nu förklaringen kommit.

Tre svenska spelare ska ha bråkat med finske Juuso Pärssinen efter att slutsignalen gått.

– Jag vet inte om Pärssinen tacklades efter slutsignalen, jag noterade bara att det låg klubbor på isen, säger förbundskaptenen Antti Pennanen till Yle.

Det ska enligt The Athletics hockeyreporter Scott Wheeler ha varit Lucas Raymond, Arvid Costmar och Alexander Holtz som gav sig på Juuso Pärssinen.

ANNONS

– När bildvinkeln byttes var det tre svenskar som försökte ta till knytnävarna. Inget konstigare, skriver Pärssinen själv om händelsen på twitter.

Matchen slutade 3–2 till Finland sedan Roni Hirvonen avgjort matchen.

– Det känns tomt. Jättejobbigt. Att förlora mot Finland i en kvartsfinal, det vet alla som håller på med det här att det är skittufft. Jag lider med grabbarna, sa förbundskapten Joel Rönnmark efter matchen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS