Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Juuso Ikonen. Bild: SIMON ELIASSON

Finsk forward kan återvända till SHL

Efter 26 poäng på 49 matcher i Brynäs åkte han över Atlanten för spel i Washington Capitals organisation. Nu är Juuso Ikonen tillbaka i SHL enligt sajten Hockeynews.se.

Det är HV71 som har fått den 24-årige finske forwardens namnteckning för den kommande säsongen. Han kom från den finska ligan till SHL och Djurgården säsongen 2016/17, men blev inte alltför långvarig där innan han flyttade till Gävle och Brynäs.

Hela den gångna säsongen spenderade Ikonen sedan i Hersley Bears, farmarklubben till Washington Capitals, där det blev 14 poäng på 54 matcher för finländaren. Nu är nästa anhalt alltså Jönköping enligt HockeyNews.se.

– Jag tycker han var väldigt bra i Djurgården och han var spetsig i Brynäs, säger HV71:s huvudtränare Stephan Lundh till HockeyNews.se och fortsätter sedan:

–Det är en bra kille. Jag har pratat om honom med en hel del ”finnar” som jag känner. Jag känner att vi ska kunna göra honom bättre. Det känns bra. Vi har fått in killar som jag tycker är bra, men som vi ska kunna göra ännu bättre. Då kommer de att spetsa till oss mer, säger Stephan Lundh till Hockeynews.se.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.