Fina gesten: Här överraskas pojken av "Henke"

Connor McMahon, 17, har genomgått en kamp som få kan mäta sig med. Hela tre gånger har han överlevt leukemi. När han gästade morgonprogrammet ”Good Morning America” fick han träffa sin stora idol – Henrik Lundqvist.
– Du är en inspiration för oss alla, säger Rangers-målvakten.

ANNONS
|

Inte mycket talade för att Connor McMahon skulle överleva när han, för tredje gången, drabbades av leukemi.

Men med hjälp av en ny sorts kemoterapi kunde 17-åringen, som fick sin första cancerdiagnos vid tre års ålder, ännu en gång stå som segrare mot sjukdomen.

I natt gästade han, tillsammans med sina föräldrar, ”Good Morning America” för att berätta om sin kamp. Men även om välgörenhetsprojektet där han åker till sjukhus och delar ut ryggsäckar, fyllda med bland annat målarböcker, med ordet "Hope" på.

Under programmet fick han, via videolänk, en hälsning från New York Ranger-stjärnorna Mika Zibanejad, Chris Kreider och Marc Staal där de bjöd in honom till en match i Madison Square Garden.

ANNONS

Överraskades av Lundqvist

Någon som inte fanns med i videon var lagets största stjärna - nämligen målvakten Henrik Lundqvist.

Istället dök han upp och överraskade Connor McMahon, som var hockeymålvakt innan sjukdomen, i studion.

– Jag har hört om din historia i några år nu. Jag tycker det är superkul att du är här i New York. Vi kommer ta hand om dig på en match och låta dig komma ner till omklädningsrummet, säger Lundqvist.

Med sig in i studion hade han två Rangers-tröjor. En med Lundqvist på ryggen och en med McMahon, den sistnämnda med

Som familjefar har Connors kamp berört "Henke" på ett speciellt sätt.

– Jag har ju egna barn. Jag vet inte hur man tar sig igenom något sånt här. Ni är krigare allihopa (i familjen). Det är inspirerande. Du är en inspiration för oss alla.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS