Filip Johansson uppges vara överens med Frölunda

Leksands Filip Johansson, 19, verkar vara på väg till Göteborg. Enligt Sportbladet ska backtalangen, som valdes av Minnesota Wild i den första rundan av NHL-draften, vara klar för spel i Frölunda nästa säsong.

ANNONS
|

Frölunda värvade inte in någon spelare innan övergångsstoppet vid midnatt i lördags. Därmed är truppen som ska jaga andra raka SM-guldet fastslagen.

Men det betyder inte att sportchef Fredrik Sjöström har legat på latsidan. Enligt Sportbladet ska nämligen Leksands backtalang vara klar för spel i Frölunda nästa säsong.

Kring de uppgifterna är sportchefen fåordig.

– Jag kommenterar inte andra lags spelare, skriver han i sms till GP.

Draftad i förstarundan

Filip Johansson hade en lyckosam säsong 2017/2018 i allsvenskan tillsammans med sitt Leksand, något som väckte intresse på andra sidan Atlanten.

Sommaren 2018 valdes han nämligen i NHL-draftens förstarunda, som 24:e spelaren totalt, utav Minnesota Wild.

ANNONS

Nu, snart två år senare, har dock det stora genombrottet låtit sig väntas på. Filip Johansson snittar i nuläget strax över 13 minuter per match i Leksand, endast tre backar har lägre istid hos SHL-jumbon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS