Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Figren tackar för sig: "Hoppas vi ses igen"

En av guldhjältarna från i fjol, Robin Figren, lämnar Frölunda. Nu beskriver han sina känslor i ett långt inlägg på Twitter. – Helst av allt skulle jag vilja slänga fram tassen till var och en av er, skriver han.

Robin Figren kom till Frölunda som junior. Efter att ha vunnit SM-guld med J18-laget och silver med J20 valde han sedan att lämna klubben för spel utomlands..

Efter åren i WHL och AHL åtvervände han till Sverige, men först till Djurgården och sedan Linköping - innan det var dags för återkomsti Frölund 2013.

LÄS OCKSÅ: Massflykt i Frölunda - elva profiler lämnar

Han blev snabbt en publikfavorit bland publiken i Scandinavium och var en av lagets starkast lysande profiler när Frölunda vann SM-guld 2016 och CHL både 2016 och 2017.

Men nu är tiden i Frölunda över, och Figren väljer att skriva ett långt och känslosamt avskedsbrev till fansen på Twitter.

LÄS OCKSÅ: De var bäst i Frölunda – spelare för spelare

"Jag kom tillbaka till Göteborg för fyra år sedan. Jag hade saknat den här staden efter ett par år av hockeyluffande. Jag hade mest av allt saknat staden och människorna, men självklart även organisationen. Riktlinjerna var tydliga när jag kom, och sakta men säkert klättrade vi uppåt. Långsamt men raskt. År tre fick vi, och jag själv, äntligen vinna och äntligen stå på toppen. Och senare på en bardisk på Valand. Och senare på Götaplatsen. Minnen jag självklart bär med mig resten av mitt liv." skriver Robin Figren.

"Jag bjuder alltid på bärs"

Han väljer också att hylla Frölundafansen ordentligt, som han dessutom ger ett löfte:

LÄS OCKSÅ: Stålberg om tröjkuppen: Nån ska få betala

"Stort tack till alla fans, och ett speciellt tack till Goa Gubbar och Sektion 84. När ni får Scandinavium att lyfta - får ni hela stan att lyfta. All cred till er. Och stöter ni på mig i framtiden, så ja - jag bjuder alltid på bärs!"

Låg bakom tröjkuppen

Figren avslutar inlägget med att ge svaret på vem som låg bakom den uppmärksammade tröjkuppen under guldsäsongen där lagkamraten Sebastian Stålberg en gång blev "Snålberg".

LÄS OCKSÅ: "Snålberg" ruvar på hämnd: "Inget är glömt"

"PS. Ja, det var jag som bytte namn på din matchtröja, Sebbe. Hoppas vi ändå kan vara vänner."

Roin Figren har ännu inte avslöjat var han kommer att spela under nästa säsong. Här är hans inlägg i sin helhet:

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.