Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Figren stängs av i fem matcher

Tung förlust igår för mästarlaget. Nu kommer nästa bakslag för Frölunda. Robin Figren stängs av i fem matcher för huvudtackling mot Brynässpelaren Clark, meddelar disciplinnämnden.

Det var i mitten av den andra perioden i underläge 0-3 som Robin Figren tappade humöret och satte in en huvudtackling mot Brynässpelaren Kevin Clark.

Frölundaspelaren fick matchstraff direkt och händelsen anmäldes också till disciplinnämnden som meddelade sin dom redan på lördagen med tanke på det tighta matchschemat.

Figren fälls för tackling mot huvudet och blir avstängd i fem matcher och kommer även tilldelas böter.

Disciplinnämnden skriver så här på SHL:s sajt:

"I mitten av andra perioden backcheckar Robin Figren och kommer fram till Brynässpelaren Clark som är helt fri framför mål. Figren passerar och sätter upp en utsträckt armbåge mot huvudet på Clark. Situationsrummet valde att anmäla händelsen till disciplinnämnden som nu har fällt Robin Figren."

Nämnden motiverar sitt beslut genom att peka på tre faktorer. Dels att tacklingen sker "blind side", dels med att tacklingen är hög och sker med utsträckt armbåge riktad mot huvudet. I domen pekar de också på att det fanns risk för att en skada skulle ha uppstått även om det inte blev så i det här fallet.

Matchen slutade med en 2-7-förlust för Frölunda. På lördagen möts lagen igen, den här gången i Scandinavium.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.