Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Figren om påhoppet: "Det var inget som tog"

Mot Yunost Minsk blev Robin Figren både målskytt och påhoppad av Sergei Sheleg. Efter matchen ville han dock inte prata om påhoppet. – De spelar hårt och tufft och har några stora grabbar. Annars säger jag inte så mycket.

Det blev en trevlig kväll på jobbet för spelarna i Frölunda. 5–0 mot Yunosk Minsk och Robin Figren som gjorde sin andra match efter avstängningen blev målskytt.
– Alltid kul att bidra! Det är något jag vill bidra med. Jag fick till en bra dragning men sen vet jag inte hur skottet gick in. Det spelar inte så stor roll, säger han.

Skönt att vara tillbaka?
– Ja! Framförallt är det kul att vara igång igen. Det är aldrig roligt att sitta vid sidan av. Det är svårt att hitta glädjen i sådana stunder. Nu är man inne i det så det är ganska kul.

Ganska skön seger va?
– Det var kul att vi kunde vinna. Vi hade ändå ett underläge att gå på men vi vänder på steken och har tålamod. Vi visste att det skulle krävas. Minsk spelade på samma sätt som i första matchen. Det är en annan typ av hockey som vi inte är vana vid. Men vi surrade om det innan och kom överens om att tålamodet skulle vara viktigt, säger Figren och fortsätter.
– Det blir lätt att man hamnar i fällan. Vi gör det i vissa stunder kanske, blir lite runda. Men vi har ett stort spelövertag och det är lätt hänt. Men vi visar prov på att vi kan ta i den på kassen och vinner med 5–0 så det är helt klart godkänt.

I den tredje perioden blev Robin Figren nedslagen, eller ja Sergei Sheleg mest la sig på Figren som föll i isen.
– Jag säger inte så mycket om det. De spelar hårt och tufft och har några stora grabbar som spelar på sina styrkor, säger han.

Du fick dig en liten ”kyss” vid slutsignalen också?
– Ja, men det är lugnt. Det var inget som tog …

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.