Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Figren om avstängningen: "Finns ingen anledning att tjura"

Det har inte blivit många minuter för Robin Figren på is efter huvudtacklingen på Kevin Clark. Trots att det gått många matcher sedan dess så är det fortfarande inte kommentarer som gäller. – Jag har inga kommentarer alls på det, säger Figren.

Det var i den andra SHL-omgången mot Brynäs som Robin Figren delade ut en huvudtackling på Kevin Clark. Disciplinnämnden gav honom fem matchers avstängning och dryga böter – en avstängning som senare kortades ner och gäller till den 6 oktober. Något som gjort att Figren fått följa starten av SHL-säsongen från sidan av.
– Det är inget kul självklart, säger han.

Extra tungt att bli avstängd så tidigt?
– Ja, så var det men sådant är läget. Det finns ingen anledning att tjura över det nu.

Har du sett tacklingen i efterhand? Vad tycker du?
– Ja, det har jag. Fast jag har inga kommentarer alls på det.

Hur har spelat sett ut från din plats på läktaren?
– Det var ju lite knackande i början men jag tycker att vi har hittat lite mer rätt spår över alla delar av banan. Speciellt i försvarsspelet sett till de två senaste matcherna. Vi börjar kugga igång igen.

Är ni lika starka som förra årets lag?
– Det tycker jag. Kvalitéerna är likvärdiga, sen är vi inte i mars när vi ska vara som bäst. Men vi har en stark tro att det kommer att komma och det måste vi lita på.

Vad säger du om förväntningarna och kraven på er?
– Det ska vara höga krav! Det vore dumt att förvänta sig något mindre, speciellt sätt till de värvningar som vi har gjort och spelare vi har hittat. Förväntningarna på oss ska vara höga, vi har höga förväntningar och krav på oss själva och då finns det ingen anledning att andra inte ska ha det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.