Figren missade polarnas vad – bommade en middag

ANNONS
|

Inför mötet i SHL mellan Frölunda och Leksand lovade Dick Axelsson, med ett förflutet i Frölunda att han skulle bjuda Figren på en tolvrätters på valfri restaurang. Ett vad som guldhjälten Anton Axelsson snabbt hakade på.

”Jag är och med delar dicken”, skrev han på Twitter.

Men det blev inget mål för Figren mot Leksand och därmed ingen middag.

– Jag har inte sett den. Jag har missat den, hade jag sett den hade jag kanske lyckats skjutit ribba in istället. Vi får se om han vågar betta nästa gång, säger Figren med dett leende.

ANNONS

Mot Leksand var det istället Carl Grundström som hade lekstuga. 18-åringen gjorde ett hattrick – det första i SHL under säsongen.

– Jättekul! Han har jobbat varje dag på träning och i matcherna. Det är sådan hockeyn är. Han vet att han har haft många heta målchanser men pucken har inte studsat dit. För eller senare kommer den dit dock och då är det den klassiska ketchupeffekten. Men det är kul för ”Calle” är värd det. Han gör en magisk match, säger Robin Figren.

Som om den missade middagen inte var nog för Figren. Forwarden fick först en passningspoäng till ett av Frölundas mål. En poäng som senare ändrades och gick till Johan Sundström.

– Jag får sätta mig och kolla den så ingen har tjuvat av mig, säger Figren.

ANNONS