Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Figren: "Ingenting som har stressat mig"

Två mål på 13 matcher har gjort att Robin Figren har fått utstå viss kritik. Mot Örebro dubblade forwarden sin SHL-målskörd. – Klart det är skönt att bidra, men det är ingenting som har stressat mig, säger han till GP.

Robin Figren tillhör en av de mer erfarna spelarna i dagens Frölunda. Men forwarden, som har höga förväntningar på sig, har haft det lite skralt med målproduktionen under hösten och har fått utstå viss kritik.

Inför matchen mot Örebro hade Figren prickat in två mål på 13 matcher - efter mötet med ÖHK hade han dubblat den målskörden till fyra fullträffar. 

– Det är klart att det alltid är skönt att bidra, men så länge man vinner finns det ingen anledning att hänga upp sig på sådant där, säger han. 

Och han tycker att kritiken kunde ha varit mer nyanserad. 

– Det har väl varit några, som kallar sig självutnämnda experter, som tycker att det har saknats poäng och så där från min sida, men ser man till laget så har vi trots allt vunnit en hel del matcher. Och ska man bryta ned det ännu mer så har vi gjort en hel del poäng i vår kedja. 

Han fortsätter: 

– Alla kan inte göra mål precis hela tiden, alla kan inte göra poäng. Ibland klickar det för en kedja - ibland för en annan. Det är samma sak med enskilda spelare. En match är det en som gör det bra - nästa gång är det någon annan. 

Och att kritiken skulle vara något som stör honom viftar han bort. 

– Jag har inte känt någon stress över det. Så länge vi vinner så är jag nöjd.  

– Klart det är skönt att bidra, men det är ingenting som har stressat mig,

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.