Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

Figren bryter tystnaden om omtalade könsorgansbilden

Robin Figren, 32, bryter nu tystnaden fyra år efter att C More råkade visa hans könsorgan mitt under mötet mellan Frölunda och Leksand.
– Det var ju inte ashäftigt att behöva slänga ut snabeln i live-TV, säger han i podden ”Släpp Sargen”.

Det har gått fyra år sedan C More, i direktsändning, visade bilder från Frölundas omklädningsrum under mötet med Leksand i Scandinavium. Den gången skulle det dock sluta mindre bra.

I alla fall för Robin Figren.

För när kameran svepte över omklädningsrummet fångade de forwarden mitt under ett ombyte vilket gjorde att TV-tittarna fick se hans könsorgan.

Efteråt fick C More gå ut och be om ursäkt för misstaget.

Robin Figren la själv locket på.

I alla fall fram tills nu.

– Det var ju inte ashäftigt att behöva slänga ut snabeln i live-TV – det kan man ju inte säga. Det som var mest jobbigt där var ju att jag inte var riktigt beredd på det. Jag fick ju ta det på uppstuds av en journalist efteråt. Jag gick ju ut och trodde att jag skulle prata om ishockey och matchen. Jag kommer ju ut och får frågan vad min åsikt var om att ha stått naken i live-TV. Då blev man ju lite så här ”vänta här nu, har jag gjort det? Jag tror inte det, eller vad är det som händer?”. Sedan fick jag det förklarat, säger han i podden ”Släpp Sargen”.

– Det ska sägas att jag inte är så känslig av mig egentligen, men det var väl enda gången som jag har fått säga ”no comments”. Jag hade säkert kunnat garva bort det där med min personlighet, men jag valde att vara tyst under hela den proceduren för att det handlar kanske inte bara om mig. Hade jag bara skrattat bort det där och nästan gjort en kul sak av det – det hade ju inte hjälpt någon annan. Hade det varit så att det kanske varit någon annan spelare som blivit uthängd på samma sätt och fått stå där naken, så hade han inte tyckt att det varit kul alls, säger han.

Ville inte det skulle hända igen

Anledningen till att han höll tyst och inte försökte skämta bort det hela var att han helt enkelt ville att det inte skulle kunna hända igen.

– Jag tror att det var ganska bra att jag var helt tyst i ämnet för hade jag bara skojat om det där så hade det kanske funnits en större chans att det hänt igen – och det hade inte varit sjyst mot någon annan för nästa gång kanske det händer någon som inte tycker det är lika acceptabelt som jag gjorde då kanske, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.