Garnet Hathaway spottade Erik Gudbranson i ansiktet i samband med ett slagsmål.
Garnet Hathaway spottade Erik Gudbranson i ansiktet i samband med ett slagsmål. Bild: Andersson Adam (GP)

Fick matchstraff – efter spottattack

Skandalscener utspelade sig i mötet mellan Washington Capitals och Anaheim Ducks i NHL. Efter oroligheter bakom Anaheims målbur rök Garnet Hathaway och Erik Gudbranson ihop. Det slutade med ett matchstraff för Washingtonspelaren efter att han spottat Gudbranson i ansiktet.
– Jag ångrar mig djupt, sådant ska inte inte förekomma, säger Garnet Hathaway.

ANNONS
|

När Garnet Hathaway spelar hockey igen återstår att se, men Washington Capitals 27-åring löper definitivt risk att bli avstängd efter incidenten i mötet med Anaheim Ducks.

Det var efter endast 34 sekunder av den andra perioden, vid ställningen 2–0 till Washington, som Garnet Hathaway och Erik Gudbranson drabbades samman bakom gästernas målbur. Duon hamnade i slagsmål och en bit in i detsamma fick Gudbranson in en ordentlig träff mot ansiktet på Hathaway.

Hur Washingtonspelaren svarade?

Genom att skicka rejält med spott i ansiktet på Anaheimspelaren.

– Det hände. Jag tyckte de delade ut flera tjuvsmällar och jag reagerade olyckligtvis emotionellt och spott kom ur munnen på mig, säger Garnet Hathaway till media efter matchen.

ANNONS

Han forstätter sedan:

– Jag ångrar mig djupt. Sådant ska inte förekomma i vår sport, förstås.

Washinton Capitals vann matchen med 5–2. Nicklas Bäckström noterades för en assist och målskyttet stod bland andra stjärnspelaren Alexander Ovechkin och SHL-bekantingen Jakub Vrana för.

ANNONS