Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Fernström kan få ny chans

Julius Hudacek missade matchen mot Modo. Resultatet: sex insläppta mål och storförlust. I kväll kan Frölunda återigen få klara sig utan förstemålvakten.

Julius Hudacek har stått flest matcher av alla målvakter i elitserien den här säsongen. Av Frölundas 45 matcher har han fått spela i 41, med en total räddningsprocent på 93,07.

Senast mot Modo var Hudacek sjuk – och Frölunda förlorade med 1–6 med Linus Fernström i målet. Borta mot HV71 i kväll kan Fernström få chansen på nytt. Hudacek är nämligen inte hundraprocentig ännu och tränade i gymmet i går. Hans medverkan bestäms i dag på förmiddagen.

– Jag vet inte om jag kan spela, men jag mår bättre och bättre, säger Julius Hudacek.

Linus Fernström ska inte ensam belastas för 1–6-förlusten mot Modo. Pucktapp och annat slarv föranledde flera baklängesmål.

– Men det är klart att jag inte är nöjd med min insats, säger Fernström. Fast det släppte i tredje perioden och även om det blev två mål där också så kändes det bättre.

Målvakten har bara gjort två matcher i elitserien den här säsongen.

– Klart det är enklare om man kommer in i det i stället för att få spela varannan vecka, men jag kan inte göra så mycket annat än mitt bästa, säger Fernström.

Bara elva spelare tränade på is i går och resten valde att köra antingen på gym eller att ta en joggingrunda, men några nya skadeproblem ska det inte vara enligt assisterande tränaren Christian Lechtaler.

Frölunda har åtta raka förluster mot HV71 inför kvällens möte.

– Det har ändå varit jämna matcher, men nu får vi en ny chans att visa att vi kan vinna över dem, säger Dick Axelsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.