Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Femte raka segern för Frölunda: "Förtjänat det"

Efter segern mot Malmö har Frölunda nu fem raka segrar i SHL. Men spelarna behåller skridskorna på isen. – Det är inget man tänker på. Men vi har förtjänat det, säger Johan Gustafsson.

Segern mot Karlskrona 12:e november inledde en segersvit för Frölunda som nu efter segern mot Malmö är uppe i fem raka. Där mellan har Örebro, Färjestad och HV71 besegrats av Frölunda.

Ett Frölunda som toppar hela SHL sex poäng före tvåan Brynäs. Men att framgången skulle ha stigit laget åt huvudet verkar inte hända.
– Det är inget man tänker på. Det är bara att spela nästa match man tänker på men jo, vi har spelat bra på slutet och vi har förtjänat det, säger Johan Gustafsson.
– Det visar på den styrkan vi har och vilken bred trupp vi har. När vi har fullt manskap då är det verkligen konkurrens om platserna, säger Johan Sundström.

Lagets tränare, Roger Rönnberg verkade inte överdrivet förtjust med matchen mot just Malmö. En match som laget borde vunnit enligt Rönnberg med tanke på ”alla chanser vi skapar”.
Däremot är Frölunda-bossen desto mer nöjd över bredden i sitt lag.
– Vi hittar olika sätt att vinna matcherna på. Det är olika spelare som kliver fram och blir hjältar. Alla ställer upp på jobbet och alla spelare är jobbiga att möta. Det är tråkigt att vi inte gör målen under ordinarie tid som vi förtjänar. Det här var första matchen i år då vi inte fick den utdelning som vi förtjänade, säger Rönnberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.