Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
A-slutspelet avgöras i Kungsbacka Ishall.  Bild: MATHIAS BERGELD
A-slutspelet avgöras i Kungsbacka Ishall. Bild: MATHIAS BERGELD

Fartfylld ishockey väntar i GIC-finalerna

Under lördagen avgörs finalerna i Göteborg Ishockey Cup.
Hittills har veckan bjudit på en hel del fartfylld hockey och finalspelet lär inte bli något undantag.
– Det är fantastiskt kul att se de här ungdomarna, berättar turneringsgeneral Patrik Norrman.

Cupen invigdes första januari och matcherna startade den andre. Sedan dess har det varit fullfart med 72 matcher om dagen fördelat på sex ishallar i Göteborgsområdet. Under lördagen når turneringen sin slutfas när slutspelet ska avgöras.

Veckan som gått har bjudit på fartfylld hockey och många fina matcher. Under lördagen avgörs A-slutspelet, där Hanhals är enda laget från Göteborgsområdet, i Kungsbacka ishall.

– Kommer man dit kommer man få se mycket fart och mycket bra spel. Det är fantastiskt kul att se de här ungdomarna. Det finns en tanke bakom mycket av de här killarna presterar i matcherna. Vi har ett par duktiga tjejer som är med i A-slutspelet också, säger Patrik Norrman, turneringsgeneral för Göteborg Ishockey Cup (GIC).

Vill expandera turneringen

Cupen är en av världens största för U14-klassen med sina 48 lag. Men trots den stora storleken är målet att bli ännu större. Dessutom siktar turneringen på att införa en tjej-klass.

– Vi har gjort om spelschemat för cupen som gör att vi har möjlighet att kunna växa cupen till 64 lag. Det är 48 lag idag men vi har som mål att få den till 64. Kan vi få det så är det rätt så roligt, berättar Norrman och fortsätter:

– En målsättning vi har är att vi även ska få till en tjejgrupp i "GICen". Det är vår långsiktiga plan. Att tjejerna också ska ha en egen mötesplats i Göteborg Ishockey Cup.

Slutspel nytt för i år

Nytt för i år är att turneringen spelas i slutspelsformat och med flera slutspel. Istället för att vissa lag kanske bara får spela två av turneringens dagar är nu alla lag garanterade att spela samtliga dagar.

– Tidigare har det varit utslag efter gruppspelet. Alla lagen spelar fyra dagar så alla lagen får spela elva matcher. Det har vi fått bra respons på, säger Norrman.

Förutom spelarna står även domarna i fokus under veckan. Med hjälp av coacher får de stöd under turneringen.

– Vi vill bredda basen av domare. Så det är en "win-win". Lagen får spela bra matcher och domarna får döma bra matcher med stöttning från domarcoacherna, berättar Patrik Norman.

Så spelas semifinalerna i Kungsbacka ishall

10.00 IK Oskarshamn - IFK Täby HC

11.00 TPS Turku - Flemingsberg IK

15.00 Bronsmatch

16.00 Final

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.