Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Falsklarm i Frölundaborg – arenan utrymdes

Med knappt en timme till matchstart i CHL-kvartsfinalen i Frölundaborg gick brandlarmet och arenan fick tömmas på folk.
– Det var ett falskt larm. Det var en ny kokplatta i ett kök som hade fått lite plast på sig och utlöst larmet, säger Peter Kymmer, informationschef i Frölunda.

Med en knapp timme till matchstart mellan Frölunda och Biel-Bienne i CHL-kvartsfinalen gick brandlarmet i Frölundaborg och arenan fick tömmas på folk.

Snart stod det klart att det rörde sig om ett falsklarm.

– Det var ett falskt larm. Det var en ny kokplatta i ett kök som hade fått lite plast på sig och utlöst larmet, säger Peter Kymmer, informationschef i Frölunda HC.

Efter knappt tio minuter kunde publik och personal återvända till arenan och fortsätta laddningen inför matchen som är den första av två kvartsfinaler mellan lagen, den andra spelas i Schweiz nästa tisdag.

LÄS MER: Ingen risk för underskattning – trots favoritskapet för Frölunda

Räddningstjänsten larmades inte till arenan och falsklarmet påverkade inte matchen som kunde starta som planerat klockan 18.

Frölunda, regerande mästare i turneringen, tog sig till kvartsfinalen genom en mäktig vändning mot Färjestad i åttondelsfinalen. Efter förlust med 6-3 i den fösta matchen mellan lagen vann Frölunda med 8-2 i returmötet efter bland annat ett hattrick av Nicklas Lasu – det är den senaste matchen laget spelade i Frölundaborg.

LÄS MER: Frölunda vände mot Färjestad – efter galen målfest

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.