Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Fagemo stormtrivs i Frölunda – bor fortfarande hemma med familjen

Samuel Fagemo, 19, har börjat närma sig formtoppen från förra säsongen.
Att det inte blev något spel i NHL har han släppt och tryggheten fick han direkt när han lånades ut igen – då han fortfarande bor hemma.
– Jag har en väldigt stor support och trygghet där hemma, säger han.

Det var få som visste vem Samuel Fagemo var innan förra säsongen. Då stod han på två matcher i SHL för Frölunda men vilken säsong det skulle bli för talangen. Plötsligt kom genombrottet och Samuel Fagemo öste in poäng under både grundserien och i slutspelet.

För den tidigare odraftade 19-åringen kom också belöningen när Los Angeles Kings valde honom i den andra rundan i somras.

Det blev dock "bara" några veckor i Los Angeles under sommaren innan det stod klart att han skulle lånas ut till Frölunda igen.

Den här säsongen har det blivit nio (5+4) poäng på 16 matcher för Samuel Fagemo som börjat se allt bättre och bättre ut på isen.

– Jag tycker själv att jag har tagit många kliv sedan förra året. Sen är jag aldrig nöjd utan vill alltid ha mer. Jag vill vinna mer titlar, spela bättre och bli bättre som hockeyspelare. Jag är inte nöjd men stolt över det jag har lyckats göra, säger han och fortsätter:

– Jag trivs ju otroligt bra här och det har varit grymt sedan jag kom tillbaka. Vi har ett bra lag, vinner många matcher och spelar stabilt.

Försöker inte tänka på poängen

Men att poängen inte blivit lika många som han hade hoppats på är något som han själv inte är nöjd med.

– Du försöker alltid att tänka mer på prestation än på poäng ... men jag vill vara en målskytt och en offensiv spelare. Jag vill göra poäng och bidra offensivt och det har känts bra på slutet, säger han.

Är du bra på att tänka mer på prestation än poäng?

– Jag är bättre på det nu. Jag försöker tänka bort tankarna på det där för när du väl tänker på det så sätter det sig i huvudet. Min tanke är bara att prestera bra på isen och jobba hårt.

Hur mycket hör de av sig från Los Angeles?

– Faktiskt inte så mycket just nu ... jag försöker att bara ha fokus på mitt spel här. Jag har lite kontakt med dem ibland men vi har inga speciella möten eller större samtal. Det finns bra ledare här och min utveckling sköts bra här, säger han och fortsätter:

– Det är skönt att bara ha fokus här på sitt och inte ha andra som lägger sig i min utveckling. Det känns jättebra, det är grymt att få vara här och spela hockey och sen veta att det är en bra förening där borta också.

Bor hos föräldrarna

När det nu blev spel i Frölunda igen blev det även betydligt närmare till familjen och tryggheten för Samuel Fagemo. Extra tryggt då 19-åringen fortfarande bor hemma.

– Det är tryggt, du vet var allt är och vad allt går ut på här och jag får spela mycket. Sen har jag väldigt bra support hemma, det är tryggt med den supporten och maten hemifrån, säger han.

Vilka hushållssysslor är dina?

– Haha! Ja du ... det är inte jättemånga! Jag försöker diska ibland ... men som sagt så har jag sjukt bra support hemifrån och jag behöver inte göra så mycket.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.