Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Fagemo petar Rakhshani från förstakedjan

Den ene har flugit – den andre har trampat vatten. Nu tar Samuel Fagemo plats i Frölundas förstakedja, medan stjärnförvärvet Rhett Rakhshani petas till tredjeformationen.

Frölunda har tagit bussen upp till Stockholm för toppmöte i SHL. Landets mest målfarliga lag väntar på Hovet – och då passar Roger Rönnberg på att skaka om sitt lag.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Samuel Fagemo, 18, flyttas till förstakedjan med Joel Lundqvist och Ryan Lasch.

Nyförvärvet Rhett Rakhshani, fyra assists på sju matcher, flyttas till tredjeformationen tillsammans med bröderna Pathrik och Ponthus Westerholm.

– Vi har inte huggit våra kedjor i sten än, vi gillar mycket av det vi ser. Men vi vill testa att experimentera lite grann – så vi testar det. Vi tycker att "Fagge" ger den kedja han spelar i en jäkla speed. Vi kan se om Joel och Lasch kan ha nytta av den speeden. Och vi ska se om Rhett kan dras med av tvillingarna, som spelar väldigt bra just nu. Så får vi se hur det blir, säger coach Roger Rönnberg.

Att nye Rhett Rakhshani inte på topp är tydligt.

Och rätt förväntat.

– Han är långt från max. Det känner han själv. Han är inte nöjd. Det är två matcher som han precis har kunnat spela, haft feber och varit lite låg. Han kommer också från en tuff träningsperiod. Men det är inte nu han ska göra sina bästa matcher. De ligger efter jul nånstans. Det går enligt plan. Han är en fantastisk kille att jobba med – och vi har samma bild av vad han ska göra på en hockeyplan, säger Rönnberg.

LÄS MER: Psykisk hälsa en hjärtefråga för Rönnberg

"Det kommer gå bra nu"

Samuel Fagemo har fyra mål och fyra assists på 13 matcher med Frölunda – och nu får han alltså chansen i förstakedjan.

– Jag har ganska bra speed med mig nu – och jag ska göra det som jag är bra på! Det kommer att gå bra, tror jag.

Fagemo siktar också att ta plats i Juniorkronorna, för att spela JVM vid årsskiftet. Förra veckan var han först i Lugano med Frölunda och sedan i Tjeckien och spelade med landslaget.

– Det var lite tufft med Juniorkronorna. Vi torskade varje match ganska stort, men jag är ganska nöjd med mitt spel. Jag skapade mycket, fick mycket förtroende. I special teams. Boxplay, till och med. Jag ska göra vad jag kan, så får vi se vad det räcker till. Men fokus är här och nu.

Inte sliten?

– Det är roligt med mycket matcher, mycket resande. Det är det jag älskar. Än känner jag mig inte trött. Kroppen känns bra, tycker jag!

LÄS MER: Frölunda sonderar marknaden – här är drömnamnen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.