Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Fagemo lånas ut till AHL – och Moverare på waivers-listan

Samuel Fagemo och Jacob Moverare var båda med och vann SM-guld med Frölunda 2018/19. Nu meddelar Los Angeles Kings på sin hemsida att Fagemo får börja säsongen i AHL – och att Moverare har blivit placerad på waivers-listan.

NHL-klubbarna har börjat banta ner sina trupper rejält inför den säsong som ligger runt hörnet. Under lördagen meddelade Los Angeles Kings att flera spelare som varit med på lagets träningscamp kommer att lånas ut till farmarlaget Ontario Reign i AHL. Med på den listan finns tre svenskar: Helge Grans, Johan Södergran – och den före detta Frölunda-spelaren Samuel Fagemo.

21-årige Fagemo spelade för Ontario Reign även i fjol och gjorde då 33 matcher och 19 poäng. Förra säsongen spelade han även 18 matcher med Södertälje i allsvenskan. Under tiden i Frölunda vann han ett SM-guld och två CHL-titlar.

Moverare placeras på waivers-listan

En annan före detta Frölundaspelare som fick ett framtidsbesked under lördagen var Jacob Moverare. 23-åringen spelade precis som Fagemo AHL-matcher med Ontario Reign ifjol.

Nu meddelar LA Kings att backen placeras på den så kallade waivers-listan vilket innebär att samtliga NHL-klubbar får möjlighet att kontraktera honom. Precis som Fagemo vann Moverare ett SM-guld och två CHL-titlar med Frölunda.

NHL-säsongen startar den 12 oktober. Los Angeles Kings inleder sin säsong två dagar senare med match mot Vegas Golden Knights.

LÄS MER: Från Mölndal till Frölundas A-lag – på tre månader

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.