Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

Fagemo fick Rönnberg att kasta in kepsen

Tre mål med A-laget för junioren Samuel Fagemo. Det fick Frölundas Roger Rönnberg att kasta in kepsen.
– Ingen fattade ju att han gjort ett hattrick, skrattar coachen.

Tre mål i exempelvis NHL betyder ofta ett regn av mössor och kepsar in på isen. Men när Samuel Fagemo med fyra sekunder kvar av CHL-mötet med Ålborg Pirates ordnade sitt tredje mål för dagen ... så var isen vit.

Roger Rönnberg agerade.

Han snodde reservmålvakten Johan Mattssons keps – och kastade in den.

– Jag såg det! Jag bara garvade. Det var roligt!

Den Hanhalsfostrade 18-åringen såg oerhört vass ut – och skapade chans efter chans. Kanske har har det varit nyttigt för självförtroendet att dominera i J20-serien, där Fagemo skjutit tio mål och toppar poängligan.

– Jag har tagit med mig det självförtroendet hit! Det var väldigt skönt att få göra det här på A-lagsnivå. Jag kände att jag skapade mycket – hade många skott på kassen och bra snurr med mina kedjekompisar Pathrik och Ponthus, ler Fagemo efteråt.

LÄS MER: Juniorerna får Frölunda att le

Frölunda har haft svårt med målskyttet i SHL i höst. Bara 13 mål på sex matcher – och med spelare som Patrik Carlsson, Joel Mustonen och Oliwer Fjellström borta såg det också stundtals trubbigt ut i Frölundaborg den här kvällen.

Visst, chanser saknades inte mot Ålborg Pirates – men avsluten var till en början bleka.

Gustav Lindström försökte Ponthus Westerholm likaså. I ett byte hann Chay Genoway avlossa bössan tre gånger – men ingen gång gick pucken igenom danskarnas franske keeper Ronan Quemener.

Men i den andra perioden lossnade det, åtminstone ett par gånger om.

En spelsugen Mats Rosseli Olsen var tillbaka efter skada – och smetade in ledningen i krysset på ett läckert pass från Ryan Lasch. En stund senare ökade Samuel Fagemo på med sitt första mål i A-lagströjan.

Och efter drygt åtta spelade minuter av perioden hade FHC skjutit 15 skott – mot noll för Ålborg ...

LÄS MER: Rönnberg: "Just det här oroar mig"

I tredje perioden fortsatte Frölunda att dominera spelmässigt.

Simon Hjalmarsson hittade Tim Söderlund med en 20-meterspassning – och den nye publikfavoriten slagskottsfintade först innan han på nåt märkligt sätt fick in pucken. Även backen Gustav Lindström hittade till slut in med ett höstlöv – och Samuel Fagemo fixade ett andra mål, när han fick chansen att spela powerplay. Distinkt, snyggt – och beslutsamt upp i krysset.

Med fyra sekunder kvar av matchen ordnade Fagemo också ett hattrick.

– Det är oerhört roligt att se de unga killarna gå in och ta för sig så här – när de väl får chansen, säger Roger Rönnberg.

Till veckan väntar Pirates på nytt, den gången i Gigantum Isarena i Ålborg. Frölunda behöver fortfarande vinna för att ta hem gruppsegern.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.