Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/6

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Fagemo fick Rönnberg att kasta in kepsen

Tre mål med A-laget för junioren Samuel Fagemo. Det fick Frölundas Roger Rönnberg att kasta in kepsen.
– Ingen fattade ju att han gjort ett hattrick, skrattar coachen.

Tre mål i exempelvis NHL betyder ofta ett regn av mössor och kepsar in på isen. Men när Samuel Fagemo med fyra sekunder kvar av CHL-mötet med Ålborg Pirates ordnade sitt tredje mål för dagen ... så var isen vit.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Roger Rönnberg agerade.

Han snodde reservmålvakten Johan Mattssons keps – och kastade in den.

– Jag såg det! Jag bara garvade. Det var roligt!

Den Hanhalsfostrade 18-åringen såg oerhört vass ut – och skapade chans efter chans. Kanske har har det varit nyttigt för självförtroendet att dominera i J20-serien, där Fagemo skjutit tio mål och toppar poängligan.

– Jag har tagit med mig det självförtroendet hit! Det var väldigt skönt att få göra det här på A-lagsnivå. Jag kände att jag skapade mycket – hade många skott på kassen och bra snurr med mina kedjekompisar Pathrik och Ponthus, ler Fagemo efteråt.

LÄS MER: Juniorerna får Frölunda att le

Frölunda har haft svårt med målskyttet i SHL i höst. Bara 13 mål på sex matcher – och med spelare som Patrik Carlsson, Joel Mustonen och Oliwer Fjellström borta såg det också stundtals trubbigt ut i Frölundaborg den här kvällen.

Visst, chanser saknades inte mot Ålborg Pirates – men avsluten var till en början bleka.

Gustav Lindström försökte Ponthus Westerholm likaså. I ett byte hann Chay Genoway avlossa bössan tre gånger – men ingen gång gick pucken igenom danskarnas franske keeper Ronan Quemener.

Men i den andra perioden lossnade det, åtminstone ett par gånger om.

En spelsugen Mats Rosseli Olsen var tillbaka efter skada – och smetade in ledningen i krysset på ett läckert pass från Ryan Lasch. En stund senare ökade Samuel Fagemo på med sitt första mål i A-lagströjan.

Och efter drygt åtta spelade minuter av perioden hade FHC skjutit 15 skott – mot noll för Ålborg ...

LÄS MER: Rönnberg: "Just det här oroar mig"

I tredje perioden fortsatte Frölunda att dominera spelmässigt.

Simon Hjalmarsson hittade Tim Söderlund med en 20-meterspassning – och den nye publikfavoriten slagskottsfintade först innan han på nåt märkligt sätt fick in pucken. Även backen Gustav Lindström hittade till slut in med ett höstlöv – och Samuel Fagemo fixade ett andra mål, när han fick chansen att spela powerplay. Distinkt, snyggt – och beslutsamt upp i krysset.

Med fyra sekunder kvar av matchen ordnade Fagemo också ett hattrick.

– Det är oerhört roligt att se de unga killarna gå in och ta för sig så här – när de väl får chansen, säger Roger Rönnberg.

Till veckan väntar Pirates på nytt, den gången i Gigantum Isarena i Ålborg. Frölunda behöver fortfarande vinna för att ta hem gruppsegern.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.