Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/2

Fabian Lysell om flytten från Frölunda: ”Behövde ny miljö”

Stortalangen Fabian Lysell lämnade Frölunda för rivalen Luleå. Nu berättar han att det inte bara är för att ha större chans till A-lagsspel.
– Jag behövde en ny miljö att utvecklas i, säger 17-åringen till GT.

På torsdagen stod det klart att en av svensk hockeys stora talanger Fabian Lysell lämnar Frölunda för rivalen Luleå.

Efter beskedet var det besvikelse i Frölunda – främst över att klubben inte visste att Lysell var i Norrbotten och träffade Luleå.

– Där var vi tvungna att markera. Vi fick höra av oss till Luleå – och frågade hur det kunde bli så. Men det har vi rett ut med Luleå, sa Mikael Ström, som skött förhandlingen då Lysell är junior och inte ingår i sportchefen Fredrik Sjöströms A-lag, till GP på torsdagen.

LÄS MER: Fabian Lysell lämnar Frölunda – klar för Luleå

Nu berättar 17-årige Lysell själv om övergången.

– Det har varit förhandlingar så klart, men det är min agent som har skött det. Sen vet jag inte hur länge förhandlingen varit mellan min agent och Luleå, men de har skött det på ett bra sätt och nu har det löst sig. Jag träffade klubben för första gången när jag kom hit i tisdags, säger Lysell till GT.

Spelat en match med A-laget

Lysell har fått chansen i Frölundas A-lag en gång – i en träningsmatch på försäsongen. Till GT säger han dock att flytten norrut inte bara handlar om chans på A-lagsspel.

– Jag kände att jag behövde ett miljöombyte och en nystart. Frölunda är en grym organisation som får fram jättemånga duktiga spelare. Men jag kände personligen att jag behövde en ny miljö att utvecklas i. Luleå passade in väldigt bra för mig.

Fabian Lysell säger att han regelbundet kommer träna med Luleås A-lag.

– Så det känns som att det finns bra möjligheter att utvecklas.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.