Nicole Jackson. Arkivbild.
Nicole Jackson. Arkivbild. Bild: DANIEL ERIKSSON

Första segern för GHC – efter målvaktens storspel

Göteborg HC har haft en tuff inledning på säsongen. Inför söndagens match mot Leksand var facit en poäng på 15 matcher. Då kom första segern.
– Nu hoppas vi att det vänder, för det är kul att vinna, säger Göteborgs Karin Svedberg efter segern.

ANNONS
|

En poäng på 15 matcher och -75 i målskillnad. Göteborg HC har haft det motigt i SDHL så långt.

Men så i den 16:e omgången kom första segern. Tabelltrean Leksand besegrades med 4-1 på bortaplan och tre poäng var inkasserade.

– Det känns helt fantastiskt att äntligen få vinna lite. Det är tungt att förlora så mycket som vi har gjort så nu hoppas vi att det vänder, för det är kul att vinna, säger GHC:s Karin Svedberg.

4-1 i mål men Leksand vann skottstatistiken med 52-19. Göteborgs målvakt Nicole Jackson hade att göra i målet och landade på en räddningsprocent på 98,08 procent.

ANNONS

– Hon är helt fantastisk idag, det är helt sjukt. Har man en så stabil målvakt i målet är det lättare att vinna, säger Svedberg.

LÄS MER:NHL var i stan – och besökte GHC i Angered

"Ett turmål"

Karin Svedberg sköt 2-0 till Göteborg i första perioden, hennes första SDHL-mål i karriären.

– Det var ett turmål kan man säga. Målvakten spelade ut pucken och la den lite fel och då var det bara att slå till. Så gick den i.

Efter segern firades det i Göteborgs omklädningsrum.

– Det var mycket glada glada rop i omklädningsrummet.

Två till nästa match

Trots söndagens triumf ligger GHC kvar på tionde och sista plats i tabellen. Upp till nian SDE är det fyra poäng.

Nu väntar två veckor ledigt innan match mot Linköping. Svedberg vet vad Göteborg måste göra för att fortsätta på vinnarspåret.

– Vi måste spela som ett lag. Vi har inte några superstjärnor som gör alla mål utan vi måste spela tillsammans som ett lag och jobba hårt, det är då vi vinner. Som idag, då jobbade vi verkligen som ett lag. Det är så vi måste spela för att kunna vinna.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS