Första segern för Frölunda – körde över Linköping

Frölunda är inte längre nollade i SHL. Mot Linköping var det inget snack när Frölunda vann med 4–0 och Ryan Lasch klev överst i historieböckerna.

ANNONS
|

Två raka förluster mot Brynäs och HV71 och det var ett Frölunda som var pressat. Roger Rönnberg visade tydligt för sina spelare att han inte varit nöjd med deras insatser ute på isen och ändra om.

Och det rejält.

För det var endast Joel Lundqvist, Joel Mustonen och Max Friberg som fick fortsatt förtroende.

De tre andra kedjorna ändrades om.

– Vi har under de två första matcherna inte ens haft en fungerande kedja. Vi har ett jäkla jobb framför oss att ha fyra enheter som fungerar, säger Roger Rönnberg till C More.

LÄS MER:"Rönnberg prickade rätt – helt rätt den här gången"

Väl ute på isen skulle skiftena ge resultat. Först fick Rhett Rakhshani pucken efter en jättemiss av Anton Mylläri och amerikanen lyfte in pucken bakom Jacob Johansson och gav sitt lag en enorm energiboost.

ANNONS

För under den första perioden var det Frölunda som hade greppet.

Ett grepp som skulle betala av sig.

Johan Sundström lyckades först åka på en utvisning som han själv inte alls gillade. När reprisbilderna vevades i arenan visade han tydligt vad han tyckte om det domslutet. Väl tillbaka ute på isen fixade han ett powerplay.

Ett powerplay där Ryan Lasch hittade Rhett Rakhshani som hittade Simon Hjalmarsson som i sin tur hittade målet.

– Vi är ett ambitiöst lag och har inte mycket tålamod när vi förlorar. Vi vill hela tiden hitta lösningar. Man gör bara sitt bästa och försöker anpassa sig till nya kedjekamrater. Det finns inga dåliga spelare här, säger Rhett Rakhshani till C More och fortsätter:

LÄS MER:Frölunda kommer att växa – med pressen

– Vi försöker att inte tänka på vinster och förluster utan på att spela vårt spel.

I den andra perioden skulle det smälla igen för Frölunda. Simon Hjalmarsson och Ryan Lasch lirade fram Jacob Peterson som kunde skicka in pucken.

Något som även gjorde att Ryan Lasch klev förbi Tom Bissett i historieböckerna och nu är bäste amerikanske poängplockaren i svensk hockey.

– Det är rätt häftigt, säger han till C More och fortsätter:

– Vi är nöjda med matchen, det är viktigt att vi inte slappnar av nu.

ANNONS

LÄS MER:Lasch historisk – bäste poängplockaren någonsin

Med 3–0 med sig i bagaget blev det mest en transportsträcka i den tredje perioden för Frölunda. En period som de regerande mästarna hade full kontroll på och kunde bärga säsongens första trepoängare i SHL.

Segersiffrorna skulle bli än större när Viktor Ekbom dundrade in pucken till 4–0.

Ett mål som blev matchens sista.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS