Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Första målet för Carlsson: "Skönt att stänka dit den"

Han gjorde fyra säsonger i HV71 mellan 2011-2015. Mot sitt gamla lag slog Patrik Carlsson till och satte säsongens första SHL-mål. …– Det var kul, det var det, säger han.

Patrik Carlsson har fått vänta och vänta på första SHL-målet för säsongen. Mot HV71 under lördagen slog den nu 29-årige forwarden till. Christoffer Ehn slet sig loss, kom fri med Fredrik Pettersson-Wentzel, gjorde ett par dragningar och pucken hamnade framför kassen där Patrik Carlsson kom i full fart.
– Det är en väldigt bra prestation av "Chrille" där. Sen låg pucken ganska tajt mot benskyddet där. Den touchade skyddet och det kunde ju ha gått annorlunda men det är alltid kul att göra mål, säger Carlsson.

Jobbigt att behöva få vänta på första målet?
– Första är det ju inte (har nätat i CHL), så jag har inte väntat så mycket. Det kommer när det kommer och lägen har funnits men det är klart det är skönt när den går in.

Det blev fyra säsonger för HV71 mellan 2011-2015. Men några särskilda känslor för sin gamla klubb verkar Patrik Carlsson inte ha kvar.
– Nej, det vet jag inte. Det är skönt att stänka dit den men sen om det är mot HV71 eller inte. Det spelar inte så stor roll för mig.

Patrik Carlsson ligger dock "ganska" bra till i Frölundas interna poängliga. Detta tack vare sina sju framspelningar under säsongen. Något som gör honom till lagets åttonde bäste poängplockare på samma poäng som Sebastian Stålberg, Robin Figren och Christoffer Ehn.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.