"Första gången jag gjorde mål på Henke"

William Karlsson gjorde första målet i NHL-matchen då hans Columbus vann över New York Rangers och svenske målvakten Henrik Lundqvist med 4–2. Det blev hans tredje mål för säsongen och lagets sjunde raka hemmaseger.

|

– Det var första gången jag gjorde mål på Henke, säger William Karlsson till Expressen.

Rangers hade vunnit tre matcher i rad före förlusten.

Karlsson noterades även för en assist för sin passning till Matt Calvert som gjorde 3–2-målet i mitten av tredje perioden.

Motståndarlaget Rangers Mika Zibanejad hade då, bara några minuter tidigare, kvitterat till 2–2. Han har gjort mål eller assist i fyra av de fem senaste matcherna, och i elva av 18 matcher den här säsongen.

Henrik Lundqvist räddade 20 skott mot Rangers mål.

Svensklaget Carolina, med sex blågula spelare i truppen, besegrade säsongens stora utropstecken Montreal med 3–2 efter en fin insats av Victor Rask som sköt det avgörande målet och även spelade fram Teuvo Teravainen till 2–1-målet. Carolina har nu vunnit tre matcher i följd.

– Det är riktigt skönt att vi kunnat slå många starka lag under den här hemmasviten. Vi är också ett starkt lag, men ändå. Det här ger självförtroende, säger Rask till Aftonbladet.