Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Första förlusten för Frölunda

Niklas Rubins nolla är spräckt. Och då kommer också första förlusten för Frölunda.
1–3 borta mot Skellefteå.

Det tar 123.36 minuter innan Frölunda släpper in ett mål i den här upplagan av SHL. Theodor Lennström visas ut för en tripping – och utvisningar straffar sig oftast i längden.

Skellefteå skjuter 1–0 bakom Niklas Rubin, som fått chansen för tredje matchen i rad.

– Det går inte att ta bort honom. Han skulle slå ihjäl mig om jag tar bort honom, kommenterade Frölundas coach Roger Rönnberg för Cmore inför nedsläpp i Skellefteå Kraft Arena.

En stund senare spelar Theodor Lennström nonchalant. Han är före Jesper Frödén hem, men slarvar med pucken – och SAIK-spelaren kan panga in 2–0.

Där och då talar inget för Frölunda, som är rätt tillbakapressat av hemmalaget. SAIK spelar med fart, låter inte Frölunda spela upp i anfallen – och har rejält grepp om perioden.

Men 18 sekunder senare tar Jan Muršak fart – och snurrar runt i Skellefteås zon. Slovenen, som varit Frölundas allra bäste spelare i inledningen av serien, serverar Simon Hjalmarsson – som skjuter direkt.

Det är reducerat, efter ett väldigt vackert anfall.

En stund senare är också Theodor Lennström nära att revanschera sig, när han så när får in kvitteringen.

– Vi måste bli snabbare och skarpare i allt det som vi gör. Det känns som om vi letar lugn och tid som inte finns. Försvarsspelet i egen zon står vi också och tittar på. Den här riktiga aktiviteten och instinktshockeyn har vi inte kommit till än, säger Roger Rönnberg kritiskt i C More.

Frölunda lyfte i andra

I den andra perioden lyfter Frölunda upp både spelet och aktiviteten betydligt. Det är samma spel som mot HV71 och Djurgården – och det skapas chans efter chans.

Ett tag är skotten mot mål i perioden 8–0 för Frölunda, men Gustaf Lindvall i hemmamålet gör några riktigt bra insatser.

I slutet av perioden får också Skellefteå ett läge i numerärt överläge. Det tar fem sekunder – och sedan har Jesper Frödén för allra första gången i karriären gjort tre mål i en SHL-match.

– Det är lite grann som i den första perioden, lite slarvigt i egen zon. Vi visste att de skulle komma hårt med tre gubbar och de får stopp på våra uppspel, säger backen Jens Olsson till Cmore efter 40 spelade minuter.

I den tredje perioden har Frölunda ett par chanser i numerärt överläge, men skapar inte särskilt många heta chanser – och första förlusten för säsongen är ett faktum.

LÄS MER: Joel Lundqvist öppnar för nytt kontrakt med Frölunda HC

LÄS MER: Frölundas Elliott har gjort allt rätt – utom mål

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.